prije je bilo bolje

Delimar se performansom prisjeća 70-ih u Koprivnici, poprište bivši Titov trg

29.09.2023 u 14:28

Bionic
Reading

Vlasta Delimar poziva građane Koprivnice da se odazovu javnom snimanju performansa koji će se održati u petak 6. listopada, s početkom u 9 sati

Radi se o projektu koji je zamišljen kao rehumanizacija prostora, kao sjećanje na praiskonsko ponašanje u javnom prostoru grada Koprivnice. Performans će se održati 6. listopada u 9 sati na Zrinskom trgu u Koprivnici, prenosi epodravina.

'Velika skupina ljudi imat će zadatak da šeta korzom, koprivničkim Zrinskim trgom gore-dolje kao što smo to radili nekada u doba mojeg djetinjstva, sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Zrinski trg danas (sedamdesetih Trg maršala Tita) u Koprivnici na dan performansa postat će mjesto memorije', rekla je Delimar.

Kako kaže, šetnja korzom nekada zapravo je bila dio kolektivne komunikacije kao nužnost egzistencije društvene zajednice gdje se zajednička energija ispreplitala, nadograđivala iskustvima pojedinaca. Sklapala su se prijateljstva, ljubavni parovi bi pokazivali svoj zanos, djevojke su tražile zgodne dečke, a dečki zgodne cure, izmjenjivala su se razna iskustva, otkrivale su se razne tajne, sklapali su se čak i neki poslovi.

Članak u cijelosti pročitajte na portalu epodravina.