'DESTINACIJA TRAFIK: DIVLJAČ'

Riječko fikcijsko kazalište na 56. splitskom ljetu

27.07.2010 u 12:37

Bionic
Reading

Srijeda 28. srpnja na 56. splitskom ljetu donosi zanimljivu dramu tranzicijsko-fikcijskog kazališta iz Rijeke, kao i njemački film – futurističku romantičnu dramu. A oni koji nisu stigli na vrijeme u Split, mogu pogledati i drugu izvedbu 'Garaže' Zdenka Mesarića

Iz predstave 'Divljač'

U srijedu će se na Carrarinoj poljani u sklopu 56. splitskog ljeta izvesti drama Destinacija trafik: Divljač. Tranzicijsko-fikcijsko kazalište Trafik iz Rijeke sve svoje predstave sidri oko pitanja identiteta pojedinca izgubljenog na margini vremena i prostora. Izvedbeno, oni se kreću na razmeđu kazališta, pokreta, fizičkog teatra i multimedije, ne odustajući od prožimanja dramskog, plesnog i poetskog.

Trafik je po mnogočemu jedinstvena grupacija autora i performera na hrvatskoj nezavisnoj kazališnoj sceni. Osnovana 1998, već svojom prvom predstavom, nazvanom 'Hodač', uspostavila je tematske odrednice i izričaj unutar kojih se dalje razvija.

S čak šest potpisanih autora i izvođača - Selma Banich, Mila Čuljak, Edvin Liverić, Magdalena Lupi, Silvia Marchig i Gordana Svetopetrić – 'Divljač' spada u najveće Trafikove produkcije.

Njemački film Transfer redatelja Damira Lukačevića futuristička je drama o paru starijih bogataša koji posebnoj klinici plaćaju da bi prešli u tijela dvoje mladih i živjeli novu mladost.

Lukačevićev 'Transfer'

Damir Lukačević (1966, Zagreb) od pete godine živi, a danas i radi u Njemačkoj. Studirao je režiju i scenaristiku na Akademiji za film i televiziju u Berlinu. Dugometražni debi mu je njemačko-hrvatska koprodukcija 'Oproštaj' (Heimkehr, 2003) o hrvatskim iseljenicima u Njemačkoj koji se žele vratiti u domovinu, koja je imala međunarodnu premijeru u konkurenciji Međunarodnog filmskog festivala u Šangaju 2004.

Svi oni koji su propustili prvu izvedbu 'Garaže' Zdenka Mesarića, mogu pogledati predstavu također u srijedu 28. srpnja u Domu mladeži.