IZ OSOBNIH RAZLOGA

Ravnatelj riječkog baleta Ronald Savković odlazi iz HNK-a

30.06.2015 u 20:38

Bionic
Reading

Dosadašnji ravnatelj Baleta HNK Ivana pl. Zajca, Ronald Savković napušta ovu dužnost i riječki HNK, razlozi su osobni, a dirigentica i bivša intendantica riječkoga HNK-a Nada Matošević Orešković dobila je izvanredni otkaz zbog dirigiranja u kazalištu u Genovi, navedeno je u utorak u priopćenjima iz riječkoga HNK-a

'Razlozi odlaska Ronalda Savkovića su sasvim osobni, a mi smo mu zahvalni na dosadašnjoj kreativnoj i poslovnoj suradnji. Dakle, rastajemo se prijateljski i sporazumno', navodi se u priopćenju iz HNK-a Rijeka.

Dodaje se da je Savković želio da se javnost informira o njegovu odlasku svečano, nakon izvedbe njegova baleta, a ne formalno i službeno na konferenciji za tisak.

'Javnost ćemo obavijestiti o novom ravnatelju ili ravnateljici nakon potvrde Kazališnog vijeća, za otprilike dva tjedna ako ne i ranije. Program nove baletne sezone već je definiran tako da tranzicija neće izazvati veće probleme', stoji u priopćenju.

Savković je koreograf baleta 'Carmen', koji je s baletom 'Šeherezada' u koreografiji Lea Mujića izveden u ponedjeljak na Ljetnoj pozornici u Opatiji te baleta 'El amor brujo' na glazbu Manuela de Falle, koji će se, uz de Fallinu operu 'La vida breve', premijerno izvesti 1. srpnja na istoj lokaciji.

Oba događaja su u sklopu festivala Riječke ljetne noći.

Ronald Savković bio je ravnatelja riječkoga Baleta od lipnja 2012. godine.