izdanje frakture

Rasprodano je prvih 3.000 primjeraka hit-naslova '(P)ostati zdrav'

27.01.2022 u 21:56

Bionic
Reading

Veliki Frakturin hit iz 2021. godine (P)ostati zdrav Brune Šimleše uskoro će doživjeti drugo izdanje. Tri tisuće primjeraka ove sjajne knjige rasprodane su u manje od tri mjeseca, pa se knjiga – objavljena u neizvjesno vrijeme pandemije i ograničenja – već sada može nazvati bestselerom i jednom od najprodavanijih knjiga u regiji

Ovaj publicistički dragulj čitatelja upućuje na neizrecivu važnost zdravlja, ali samo kao sklada duha i tijela, stoji u najavi.

U zdravom duhu zdravo tijelo nova je paradigma zdravog života koja će promijeniti način na koji razmišljamo o zdravlju. Podsjetimo, knjiga (P)ostati zdrav hrvatskog sociologa, kolumnista i predavača nastavlja njegov niz uspješnica iz područja popularne psihologije i duhovnosti, dosad objavljenih u više od 250.000 primjeraka. Autor ovim, desetim po redu naslovom slavi dvadeset godina karijere, koju su obilježili i regionalni prijevodi, između ostalih na slovenski, srpski, albanski i makedonski jezik, u nekoliko izdanja.

Nakon Ljubavologije i Škole života – orijentiranih na ljubav i (među)ljudske odnose – (P)ostati zdrav fokusira se na zdravlje. Autor kombinira vlastito iskustvo pružanja pomoći oboljelima od raka i zaključke znanstvenih istraživanja koji dokazuju utjecaj uma na tijelo.

Holistički pristupajući zdravlju, autor naglašava važnost misli, emocija i odnosa na naše fizičko stanje te preispituje uobičajeno shvaćanje koncepta zdravog života. Posebno su naglašena četiri faktora koja negativno utječu na zdravlje: neizražavanje emocija, kompromitiranje u odnosima, neosjećanje ljubavi prema sebi i stres. Knjiga (P)ostati zdrav namijenjena je i zdravima i onima koje već muče boljke da shvate kako svojim odnosom prema sebi i životu mogu poboljšati zdravlje. Važan dio knjige čine i savjeti okolini, odnosno svima koji žele pomoći svojim voljenima u borbi za zdravlje. Bogata primjerima iz stvarnog života, kao i nalazima brojnih znanstvenih istraživanja, knjiga želi kreirati most između znanosti i duhovnosti. Uključujući blagodati klasične medicine u širok okvir holističkog pristupa, (P)ostati zdrav poručuje: naši srce i um izvanredna su tvornica lijekova!