NEZADOVOLJNI ODLUKOM

Radničko vijeće HNK Split ponovilo zahtjev za razrješenjem Bogdanića

03.06.2016 u 19:26

Bionic
Reading

Radničko vijeće HNK Split ponovilo je na sjednici svoj zahtjev za razrješenjem v.d. ravnatelja Baleta Dinka Bogdanića te podržalo takav prijedlog intendanta splitskog kazališta Gorana Golovka upućen Kazališnom vijeću

Predsjednik Radničkog vijeća HNK Split Vjeko Santrić priopćio je nakon sjednice kako su se odlučiti oglasiti nakon što ih je 1. lipnja predsjednica Kazališnog vijeća izvijestila o intendantovom prijedlogu razrješenja, u kojemu se pozvala na vanjsko ekspertno pravno mišljenje te najavila daljnja pravna savjetovanja s Ministarstvom kulture.

'Žalosti nas činjenica što Kazališno vijeće izbjegava donijeti odluku o predmetu koji je u njegovoj ingerenciji te time samo dodatno traumatizira ne samo rad baletnog ansambla HNK Split, nego i cijelog kazališta, a u slučaju daljnjeg razvlačenja i pravnog nadmudrivanja o ovom predmetu riskira ne samo intendantovu ostavku nego i nepotrebnu izloženost splitskog nacionalnog kazališta novim vršiteljima dužnostima, kojih smo se proteklih godina više nego dovoljno nagledali', navodi se u priopćenju.

Radničko vijeće poziva Kazališno vijeće da se 'konačno usudi donijeti neku odluku, umjesto što se iznenadno ponaša kao 'nevješti kurir' čas ekspertnih, a čas političkih savjeta'.