'ANĐEO ČUVAR'

Rade Šerbedžija i Pilou Asbæk u psihološkom trileru o seriji ubojstava pod hiponozom

11.06.2019 u 14:16

Bionic
Reading

Psihološki triler temeljen na istinitom događaju o zapanjujućoj seriji ubojstava pod hipnozom koji su se odvijali u Danskoj u 1950-ima, 'Anđeo čuvar', u režiji finskog redatelja Arta Halonena i glumačkom postavom predvođenom Radom Šerbedžijom, Joshom Lucasom i Pilouom Asbækom, film u distribuciji 2i Filma stiže u domaća kina 20. lipnja

'Anđeo čuvar' prati istražitelja Andersa Olsena (Pilou Asbæk) koji rješava slučaj pljačke i dvostrukog ubojstva uz sumnju da je počinitelj izmanipuliran zbog zloupotrebe hipnoze i tako naveden na spomenuti zločin. Priča se temelji na istinitim događajima i šokantnoj kriminalističkoj istrazi koja je potresla Dansku 1950. U rješavanju istrage, Olsen traži pomoć čuvenog psihijatra specijaliziranog za hipnozu, Dr. Dabrowskog (Rade Šerbedžija), s kojim kreće u regresivan svijet manipulacije uma.

U glavnoj ulozi nastupa trenutno jedan od najpopularnijih danskih glumaca mlađe generacije, Pilou Asbæk, široj publici trenutno najpoznatiji po ulozi Eurona Greyjoya u 'Igri prijestolja'. Ulogu psihijatra odigrao je Rade Šerbedžija, a u ulozi kriminalca Bjørna S. Nielsena koji hipnozom manipulira i navodi pojedince na ubojstva nastupa Josh Lucas, jedan od najrelevantnijih američkih glumaca svoje generacije, koji je nastupao u nizu svjetski poznatih i uspješnih naslova.

Film nastao kao finsko-dansko-hrvatska koprodukcija, sniman je u Hrvatskoj i Danskoj. Hrvatsku produkciju potpisuje Igor Nola iz kompanije Mainframe Production, a u filmu u epizodnim ulogama nastupa veliki broj domaćih glumaca.