POTVRĐENO JE

Pustinjski planet Dina dobiva novu filmsku obradu

01.02.2017 u 21:31

Bionic
Reading

Režiser Denis Villeneuve koji je trenutno najpoznatiji po filmu 'Dolazak' i svom radu na nastavku filma Blade Runner potvrdio je kako će raditi i na novoj adaptaciji knjige 'Dina' Franka Herberta

Režiser Denis Villeneuve očito voli znanstvenu fantastiku. Službeno je potvrdio kako će raditi na novoj filmskoj adaptaciji romana 'Dina' Franka Herberta.

Sin Franka Herberta, Brian Herbert, bit će izvršni producent. Herbert je također natuknuo kako će se raditi o seriji filmova. Uz Briana Herberta na poziciji izvršnog producenta bit će i njegova kćer Kim, a ostali producenti filma bit će Byron Merritt, Thomas Tull, Mary Parent i Cale Boyter.

Kako je Denis Villeneuve režiser koji se već okušao u raznim žanrovima ('Sicario', 'Zatočene'), trenutno je vrlo omiljen u Hollywoodu. Villeneuve također je dobio nominaciju za svoj rad na 'Dolasku'.

Teško je prognozirati kakva će ovaj put biti adaptacija 'Dine', no za sad je nakon legendarnog, ali nikad ostvarenog scenarija Alejandra Jodorowskyja, verzija Davida Lyncha još uvijek najbolje poznata.

YouTube Autor: YouTube