POČINJE I 'PULA U ZAGREBU'

Pulski filmski festival od 29. kolovoza do 4. rujna

30.07.2020 u 15:00

Bionic
Reading

67. Pulski filmski festival održat će se od 29. kolovoza do 4. rujna 2020., uz poštivanje epidemioloških mjera koje u tom razdoblju budu bile na snazi, a 30. srpnja počinje i program 'Pula u Zagrebu' koji tradicionalno predstavlja filmove s Pulskog filmskog festivala.

Festival će otvoriti ranije najavljen hrvatsko-švicarski film 'Mare' redateljice Andree Štake, koji je temeljem prijedloga hrvatskog producenta na Festivalskom vijeću, sukladno Statutu Festivala, uvršten u natjecateljski program Hrvatskog filma budući da je sudjelovanje hrvatskih filmskih umjetnika u tom filmu većinsko, javljaju iz Pule.

Filmski program 'Pula u Zagrebu', koji tradicionalno predstavlja filmove s Pulskog filmskog festivala, od 30. srpnja do 1. kolovoza donosi izbor igranih i dokumentarnih filmova u Kino Metropolis MSU-a i KIC.

Publika će u Kinu Metropolis s početkom u 18 sati gledati igrane filmove 'Glas' Ognjena Sviličića, komediju 'Ideš? Idem!' Ljube Zdjelarevića te hvaljeni i nagrađivani film 'Bog postoji, njeno ime je Petrunija' redateljice Teone Strugar Mitevske, koji je na 66. Pulskom filmskom festivalu ovjenčan Zlatnom arenom za najbolju režiju u programu Manjinske koprodukcije.

U Kinu KIC, u sklopu programa s početkom u 21 sat prikazat će se dokumentarni naslovi 'Izidor Popijač Žiga Bednjanski' redatelja Sergija Michielija, 'Izlazite li vanka?' redateljice Ines Jokoš te 'Kula smrti' redatelja Bernardina Modrića.