PULSKI FILMSKI FESTIVAL

Pulska festivalska akademija za studente filmskih akademija iz regije

02.07.2019 u 14:53

Bionic
Reading

Pulski filmski festival i Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Akademijom scenske umjetnosti iz Sarajeva i Fakultetom dramske umetnosti iz Beograda organiziraju radionicu razvoja projekata televizijskih serijala, za vrijeme trajanja ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala. Glavna tema radionice je spremanje projekata za prezentaciju i predstavljanje potencijalnim partnerima i ulagačima

Na radionici će sudjelovati četiri projekta studenata iz regije, dok će program radionice kreirati i izvoditi nastavnici akademija suorganizatora te istaknuti profesionalci.

Cilj programa je naučiti polaznike kako predstaviti televizijski projekt i pripremiti za tržište. Polaznici će usvojiti znanje predstavljanja projekta, a zatim i znanje planiranja potrebnih sredstava za razvoj i produkciju. Uvježbat će optimalan način upravljanja pričom, osvijestiti važnost biranja suradnika, upoznati se s mogućnostima sudjelovanja na radionicama i sajmovima te uvježbati javno predstavljanje potencijalnim partnerima, kupcima ili prodajnim agentima.

'Smatramo kako je razvoj mladih generacija profesionalaca u audiovizualnom sektoru jedna od važnih misija Pulskog filmskog festivala. Ovogodišnjim izborom teme i programom Pulske festivalske akademije, želimo odabranim sudionicima dati širok spektar znanja i vještina koji će im biti potrebni u profesionalnom životu', ističe umjetnički ravnatelj 66. Pulskog filmskog festivala, Zlatko Vidačković.

Voditelj projekta Pulske festivalske akademije, Mario Gigović, naglašava kako su edukacijski i mrežni programi Pulskog filmskog festivala izrazito važni za studente, pogotovo jer i ovu godinu polaznike, koji su prošli selekciju, očekuje intenzivan rad s izvrsnim mentorima i predavačima.

Na radionici sudjeluju projekti: komedija 'Tetak', koji će predstavljati Matej Sudarić s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, sitcom “Mrnjavčevići' Anđele Lazić i Lane Radošević s Fakulteta dramske umetnosti u Beogradu te dramske serije 'Planina' Selme Seljubac s Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu i 'Dom' Darije Keršić s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Sa studentima će na projektima raditi Ankica Jurić Tilić, Amra Bakšić Čamo, Zorana Popović, Ivan Miladinov i Ana Šimičić Nižetić. Radionica će se održati u Puli, za vrijeme trajanja 66. Pulskog filmskog festivala, u terminu od 17. do 20. srpnja.