CEST IS D'BEST

Provjerite što ove godine donosi najveći zagrebački ulični festival

29.05.2019 u 10:31

Bionic
Reading

Međunarodni ulični festival Cest is d'Best u svom 23. izdanju počinje 29. svibnja u 18.30 sati na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg), a posjetiteljima će do 2. lipnja predstaviti izvođače sa svih strana svijeta i program ispunjen performerskim, glazbenim, dramskim, dječjim, likovnim, sportskim i drugim događanjima

'Na ulice grada Zagreba donosimo pet dana smijeha, kulture, iznenađenja, dobre glazbe i ukusne klope! Uz stotine izvodača sa svih strana svijeta, program ispunjenih performerskim, glazbenim, dramskim, dječjim, likovnim, sportskim i drugim događanjima izmamit će osmijeh na lice svim namjernim i slučajnim prolaznicima, stanovnicima i gostima grada', najavljuju iz festivala Cest is d'Best koji se ove godine održava na na Cvjetnom trgu, Europskom trgu, Trgu bana Josipa Jelačića, Zrinjevcu, u Gajevoj, Bogovićevoj i Tkalčićevoj ulicici te na Strossmayerovom šetalištu.

Prvoga dana festivala, 29. svibnja, povorka u 18.30 sati kreće s Cvjetnog trga preko Bogovićeve i Gajeve ulice do Zrinjevca, a zaustavit će se na Trgu Europe.

U performerskom programu festival najavljuje 24 cirkuske točke, među kojima su Jay P iz Južne Koreje s predstavom 'Escape from the Chain', Mr. Copini iz Čilea s predstavom 'The Herock Circus Show', Mađarski Bence Sarkadi Theater of Marionettes s višestruko nagrađivanom predstavom 'Budapest Marionets', Piero Riccardi iz Italije s predstavom 'Why not?', nindža Ace K iz Japana i drugi.

Glavna glazbena pozornica bit će na Europskom trgu na kojemu će u popodnevnim i večernjim satima nastupati DJ-i te desetak domaćih i stranih bendova i glazbenika.

U likovnom i plesnom programu predstavit će se više stotina sudionika iz nekoliko zemalja, a tu je i d Best Food Festival s 14 ugostiteljskih kućica na Europskom trgu i na Zrinjevcu.