SNJEŽANA PINTARIĆ

Protiv mene se vodi nelojalna i negativna kampanja

02.10.2013 u 08:40

Bionic
Reading

'Nelojalnu i negativnu kampanju od samog početka natječaja vodi član upravnog vijeća koji bi trebao zastupati mišljenje Stručnog vijeća, no on to nije učinio, već nastavlja izražavati svoj osobni animozitet prema meni putem rada u Upravnom vijeću i plasiranjem neistina u medije. Žalosno je da istovremeno taj čovjek nije napisao svoju molbu za ravnatelja iz koje bismo mogli iščitati što on zapravo želi, hoće i može', kazala je Snježana Pintarić, dosadašnja ravnateljica MSU-a koju nije potvrdilo Upravno vijeće na natječaju za izbor ravnatelja MSU-a

Tročlano Upravno vijeće Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu s dva glasa protiv prošli tjedan nije prihvatilo program jedine kandidatkinje s natječaja, aktualne ravnateljice Snježane Pintarić, ocijenivši ga krajnje neambicioznim, no njihova odluka nije obvezujuća te konačnu odluku donosi zagrebački gradonačelnik, koji po novom zakonu ima ovlasti imenovanja ravnatelja muzeja. Vrlo je izgledno da će Grad raspisati novi natječaj, do kojeg će postaviti vršitelja dužnosti.

Protiv programa Snježane Pintarić glasali su kustos Tihomir Milovac za kojeg se očekivalo da će i sam biti kandidat za ravnatelja, kipar Petar Barišić, a program je podržala Bogdanka Srdić Vulpe, zastupnica u gradskoj Skupštini.

Snježana Pintarić za tportal.hr komentirala je odluku Upravnog vijeća o nepotvrđivanju svog programa rekavši da je i dalje uvjerena da je program dobro postavljen, stručno i financijski utemeljen, da sadrži razvojni potencijal te da suradnicima u Muzeju i izvan Muzeja pruža dobru platformu za daljnji rad.

'Moj program napravljen je na temelju iskustava i znanja koje sam stekla vodeći ovu kuću, a vjerujem i da dosadašnji rezultati mog rada dokazuju da znam i mogu voditi Muzej. Nelojalnu i negativnu kampanju od samog početka natječaja vodi član upravnog vijeća koji bi trebao zastupati mišljenje Stručnog vijeća, no on to nije učinio, već nastavlja izražavati svoj osobni animozitet prema meni putem rada u Upravnom vijeću i plasiranjem neistina u medije. Žalosno je da istovremeno taj čovjek nije napisao svoju molbu za ravnatelja iz koje bismo mogli iščitati što on zapravo želi, hoće i može', kazala je.

Na pitanje očekuje li da će Grad program potvrditi unatoč negativnoj ocjeni Upravnog vijeća, odgovorila je da se radi o vrlo obimnom i odgovornom poslu vođenja jedne velike institucije u vremenu recesije, a da se ona  javila na natječaj za ravnatelja MSU-a jer želi završiti započete projekte i krenuti u realizaciju novih ideja. 'I kao što sam već rekla, jer sam se dokazala i u najsloženijim i najtežim situacijama', zaključila je te najavila da će se prijaviti na sljedeći natječaj za mjesto ravnatelja: 'Imam podršku i kolega i zaposlenika i mnogobrojnih suradnika te se nadam najboljem', rekla je Pintarić.