Izdanje Frakture

Promocija knjige: Zoran Predin 'Bezgrešna'

01.03.2024 u 14:51

Bionic
Reading

U ponedjeljak 4. ožujka, u Knjižari Fraktura u 19 sati na književnoj tribini Razotkrivanje, održat će se promocija knjige Bezgrešna kultnog novovalnog kantautora i pisca Zorana Predina koja će se održati

Uz autora, o knjizi će govoriti književna kritičarka i prevoditeljica Jagna Pogačnik i pisac Kristian Novak, a razgovor će moderirati Frakturin glavni urednik Seid Serdarević.

O knjizi:

'U neimenovanoj srednjoeuropskoj državici dolazi do vojnog udara i uspostave katoličko-veganske Kneževine. No prava priča započela je mnogo prije, kada se u istom rodilištu jedne noći rodilo petero djece, troje njih iz planinskog sela – Oto Kralj, sin bogatog šumovlasnika, Boris Grabar, sin osiromašenog drvosječe, i Jana Belec, kći vlasnika seoske pilane, te blizanci generala Georga Zime, čovjeka koji će voditi vojni udar i proglasiti se Knezom. Njegova Kneževina, u kojoj su zabranjeni meso i ilegalni migranti, a slave se narod, riječ Božja i mudrost Velikoga kneza te tradicionalne vrijednosti, neodoljivo podsjeća na želje političara sa svih kontinenata.

U raskošno ispripovijedanom romanu Bezgrešna Zorana Predina pratimo sudbine petero ljudi čiji su se snovi s vremenom rasplinuli. A važnu ulogu imaju jedna majmunica i talentirana pjevačica, pobjednica reality showa.

Zoran Predin napisao je nevjerojatno šarmantnu političku satiru s elementima krimića, prepunu crnog humora i fine erotike. Bezgrešna je tour de force koji čitatelja zavodi i vodi opisujući tajne želje, lude ljubavi i neizbrisive pogreške svih junaka. Bezgrešna je vreća smijeha i suza, roman u kojem prepoznajemo sve što nam se danas događa, a to si ne želimo priznati. Zoran Predin u Bezgrešnoj čitatelju puše za vratom i ne da mu da se ostavi čitanja.'