ONLINE AUKCIJA

Prodano prvo izdanje stripa o Supermanu

14.03.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Vrlo rijedak primjerak prvog stripa o Supermanu, koji datira još iz 1938. prodan je na aukciji za više od 317 tisuća dolara. Online aukcija počela je još prije 14 dana, ali nije objavljeno prodavača stripa, niti ime kupca

Prvi primjerak 'Supermana' pojavio se u izdanju 'Action Comics' u lipnju 1938. Tiskan je u samo stotinu primjeraka, a tada je prodavan za samo deset centi. Na koricama je prikazan Superman u plavom kostimu s prepoznatljivim logom, slovom S, ogrnut crvenim plaštom kako pred preplašenim prolaznicima podiže zeleni automobil.

Bivši vlasnik kupio je strip 1950. za samo 35 centi. Zaboravivši na njega, 1966. ga je slučajno pronašao u podrumu te ostavio nadajući se da će nekada ovaj strip imati veliku vrijednost, prenosi Sarajevo X.
Za spomenuti strip zainteresirani su bili komičar Jerry Seinfeld i košarkaš Shaquille O'Neal.

Inače, Superman se smatra najpoznatijim i najpopularnijim superherojem svih vremena. Njegovi tvorci su kanadski crtač Joseph Shuster i američki scenarist Jerome Siegel. Supermen je nastao 1932. za vrijeme njihova odrastanja u gradu Clevelandu u Ohiu.