JAZZ ORKESTAR HRT-a

Pretposljednji koncert Jazz ciklusa uz gostovanje Roberta Bachnera

09.05.2018 u 14:37

Bionic
Reading

Večeras, 9. svibnja, u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, održat će se pretposljednji koncert ove sezone iz Jazz ciklusa, Jazz orkestra HRT-a

Na pretposljednjem koncertu ove sezone iz Jazz ciklusa Jazz orkestra HRT-a, koji će se večeras, 9. svibnja, održati u dvorani Gorgona, Muzeja suvremene umjetnosti, gostovat će i austrijski trombonist, skladatelj i dirigent Robert Bachner, jedan od vodećih glazbenika na tamošnjoj jazz sceni.

U cijeloj Austriji teško je pronaći big band, orkestar ili veliki ansambl čiji zvuk nije oplemenio trombonist i skladatelj Robert Bachner, koji je više od desetljeća bio član Vienna Art Orchestra, međunarodno najcjenjenijeg austrijskog izvoznog proizvoda.

Osim toga Bachner je svirao i skladao i za Upper Austrian Jazz Orchestra, Lungau Big Band, Nouvelle Cuisine, Concert Jazz Orchestra Vienna, Heavy Tuba te Jazz Bigband Graz. Također, utemeljitelj je i vođa Robert Bachner Big Banda, s kojim je objavio CD 'Moment of Noise' te DVD 'Live in Vienna'.

Za CD 'Travelling Hard', koji je ostvario sa svojim kvintetom, primio je nagradu Hans Koller, najuglednije priznanje za jazz u Austriji. Majstor i na ventil-trombonu te eufoniju, kao solist očarava iznimno energičnim pristupom, kojim istražuje čitav dinamički raspon svojega instrumenta. S Jazz orkestrom HRT-a predstavit će se kao dirigent, skladatelj, aranžer i solist.