RETRO TULUM

Pop i rock hitovi u swing izvedbi Marka Tolje užarili plesni podij Laube

31.10.2017 u 22:56

Bionic
Reading

Proteklog je vikenda Lauba - kuća za ljude i umjetnost postala kuća za ples, a za povratak u zlatno doba čage zaslužni su Marko Tolja i Jazz orkestar HRT-a

U prostoru umjetničke galerije Marko Tolja i sedamnaest vrhunskih glazbenika Jazz orkestra HRT-a predstavili su zajednički novi album 'Stavi pravu stvar', kojim su rasplesali mnogobrojnu publiku i odveli ih na glazbeno putovanje u neko nostalgično romantično vrijeme.

Plesne cipelice užarile su se na podiju uz glazbeni repertoar s Toljinog novog albuma koji donosi swing obrade domaćih pop i rock hitova, u formi koja Marku savršeno leži.

'Blago onom tko te ima', 'Ja volim samo sebe', 'Budi moja voda' i 'Teške boje' samo su neke od pjesama koje u novim aranžmanima zvuče kao da su objavljene pedesetih godina prošlog stoljeća.

Bogat retro program Marka Tolje i Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem maestra Andreasa Marinella zaokružila je i pjesmarica stranih evergreena. Izvanredan Markov vokal u kombinaciji s bezvremenskim pjesmama bili su jamac za odličan provod u Laubi.

'Presretan sam! Bio je to pravi party, iznad svih mojih očekivanja. Pobjeda glazbe i pozitive. Da mi je netko rekao prije 10 godina da ćemo sa swing glazbom iz 50-ih godina napuniti dvoranu poput Laube do posljednjeg mjesta, rekao bi mu da je 'malo zabrijao'. Ali eto, uspjeli smo i to. Ljubav prema glazbi i ustrajnost te, čak i kada te uvjeravaju da to nema smisla, na kraju nagrade ovakvom prekrasnom večeri. Srce mi je kao kuća!', rekao je Marko oduševljen energijom publike.

  • +5
Marko Tolja i Jazz orkestar HRT-a u Laubi Izvor: Promo fotografije / Autor: Dinko Bažulić