režira pascal rambert

Premijera u HNK: Priča o velikoj divi ruskoga teatra koju publika obožava, a koja će nenadano umrijeti

  • Autor: M.P.
  • Zadnja izmjena 21.01.2019 12:31
  • Objavljeno 21.01.2019 u 12:31
Alma Prica u ulozi glumice

Alma Prica u ulozi glumice

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mara Bratoš

U Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu u petak, 1. veljače održat će se premijera predstave 'Glumica' koja nastaje prema tekstu francuskog pisca, koreografa i redatelja Pascala Ramberta kojem će to biti prva režija u zagrebačkom HNK

Drama se igra u prijevodu Zlatka Wurzberga. Uz tekst i režiju, Pascal Rambert potpisuje i scenografiju, dramaturginja je Sanja Ivić, kostimografkinja Anaïs Romand, a oblikovatelj svjetla Thierry Morin.

''Glumica' je Rambertova posveta kazališnoj umjetnosti kroz koju se provlači ideja o svijetu koji se približava svome kraju. Komad priziva glumce iz slavnoga Moskovskoga hudožestvenog akademskog teatra. To je priča o velikoj divi ruskoga teatra koju publika obožava, a koja će nenadano umrijeti. Uz bolničku postelju izmjenjuju se ljudi iz njezina osobnog i profesionalnog života. Kolege iz kazališta, prijatelji, njezina djeca, sestra, roditelji, ljubavnici, njezin muž, svi joj dolaze u posjet, svatko sa svojim životnim ili umjetničkim problemom. Soba u kojoj leži pretrpana je buketima cvijeća kao izrazom apsolutne ljubavi', stoji u najavi predstave.

  • +5
  • +2

Proba 'Glumice' Pascala Ramberta u HNK

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mara Bratoš

Posrijedi je izvrsna melodrama ruskog ugođaja, s mnogo suza i cvijeća, iskaza o kazalištu i životu, obožavanju glumaca i kultu umjetnosti. Veliku divu glumi Alma Prica, a uz nju sjajan ansambl koji čine Nina Violić, Vlasta Ramljak, Siniša Popović, Livio Badurina, Bojan Navojec, Iva Mihalić, Franjo Kuhar, Dušan Gojić, Damir Markovina, Silvio Vovk, Luca Anić i Tesa Litvan.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!