priča o neslomljivosti ljudskog duha

Premijera 'Kutije od ogledala' autorske monodrame glumice Petre Vukelić

02.02.2023 u 13:37

Bionic
Reading

U četvrtak, 16. veljače u Kazalištu Knap održat će se premijera predstave 'Kutija od ogledala' umjetničke organizacije Teatra Prima Vista

Riječ je simbolikom prožetoj gorko-slatkoj priči o neslomljivosti ljudskog duha koja će gledateljima ponuditi i suze i smijeh, ali i prepoznavanje jer, kako kaže glavni lik ove drame, 'nevjerojatno koliko je lako povjerovati u ružne stvari o sebi'… stoji u najavi.

Nakon izlaska iz turbulentne veze s Maksom, Eva je sve samo ne slobodna. Premda odavno nisu zajedno, ona i dalje osjeća posljedice sveprožimajućeg kaosa u kojem se nalazi otkako je upoznala Maksa. 'Ti bez mene ne postojiš', neprestano joj je govorio Maks, a Eva je u to nažalost povjerovala. Kako ne bi povjerovala čovjeku koji je navodno voli? Ona za njega nikada ustvari nije postojala kao osoba. Postojala je samo kao ogledalo u kojem je on tražio svoj odraz, potvrdu svojeg postojanja, a prazna ljuštura fingira svoje postojanje igrom refleksija bezbroj ogledala.

Uhvaćena u kutiju Maksovih projekcija, zatvorena u kutiji iskrivljenih odraza iz koje ne može izaći, Eva svakodnevno propitkuje što je stvarno, a što umišljaj. Svaki pokušaj bijega čini se bezuspješan, a Eva, paralizirana u začaranom krugu prisilnog ogledavanja u Maksovim ogledalima i neprestanim pokušajima bijega od distorzirane stvarnosti koju živi, svakim danom sve više nestaje. Može li ona napokon progledati i vidjeti svoj odraz onakav kakav on zaista jest? Može li izaći iz klaustrofobije kutije od ogledala u koju je zarobljena ili će u toj istoj kutiji u potpunosti nestati?

AUTORSKI TIM

  • Tekst i režija: PETRA VUKELIĆ
  • Izvodi: PETRA VUKELIĆ
  • Stručni suradnik za režiju: IVA SRNEC HAMER
  • Stručni suradnik za dramaturgiju: IVANA GUDELJ
  • Maksov glas: ALAN KATIĆ
  • Draženov glas: MARKO JELIĆ
  • Tonska obrada / miks glazbe: DENIS ROSTOHAR, DLR Produkcija
  • Službeni fotograf: ANA ŠESTO
  • Dizajn plakata: FILIP GAL

PRETPREMIJERA: 16. prosinca 2022, Kazalište Knap PREMIJERA za uzvanike: 16. veljače 2023, u 20 sati u Kazalištu Knap, Ivanićgradska 41A IZVEDBE (redovna prodaja): 15. veljače 2023, 7. ožujka 2023, 12. travnja 2023.

Petra Vukelić je kazališna, televizijska i filmska glumica te spikerica rođena u Zagrebu. Diplomirala je kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te završila program klasične glume na London Academy of Dramatic Art (LAMDA) u Londonu. Završila je osnovnu glazbenu školu, smjer glasovir. Bavi se i pjevanjem (mezzosopran). Glumačku edukaciju nastavlja surađujući s brojnim stručnjacima iz Hrvatske i inozemstva: Zlatko Sviben, Victor Bodo, Chiara D'Anna, Nancy Bishop, Lee DeLong, Franz Turner, Ivana Chubbuck, Paul Weber… Od 2018. član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU). Uz brojne nastupe u Hrvatskoj (kazalište, tv, film), u siječnju 2020. glumački je debitirala i na londonskoj kazališnoj sceni u duodrami Petera Billinghama „The Likeness“. Umjetnička je voditeljica i osnivačica UO Kazališne družine Teatar Prima Vista.