U ZAGREBU

Otvorena izložba fotografija 'Jeruzalem - grad mira'

  • Autor: N.B./Hina
  • Zadnja izmjena 06.11.2019 21:19
  • Objavljeno 06.11.2019 u 21:20
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Izložbu fotografija 'Jeruzalem - grad mira' otvorio je veleposlanik Države Izrael u Hrvatskoj Ilan Mor u srijedu navečer u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu

Veleposlanik Mor je istaknuo kako je Jeruzalem jedan od najzanimljivijih gradova na svijetu.

'Izložba je plod naše vrlo bliske suradnje sa Zagrebačkom nadbiskupijom', napomenuo je dodavši kako se Jeruzalem, glavni grad Izraela, ugnijezdio u Judejska brda u srcu zemlje. Drevno kamenje grada, naglasio je, prožeto je tisućljećima povijesti, a njegova brojna povijesna mjesta, svetišta i mjesta molitve svjedoče o njegovu značenju za Židove, kršćane i muslimane.

Ocijenio je kako njegova suvremena arhitektura, dobro održavani parkovi, moderni trgovački centri, vanjske industrijske zone i predgrađa koja rastu objavljuju njegvu nadu u budućnost.

Sjaj Jeruzalema, zlatan na suncu a srebrn na mjesečini, natječe se učinkom s kaleidoskopom njegovih stanovnika, istaknuo je veleposlanik dodavši kako sve to čini sjajan mozaik koji se može vidjeti na ovoj izložbi. Fotografije su, istaknuo je, poticaj da se posjete Izrael i Jeruzalem, što je jedinstven životni doživljaj. Pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško istaknuo je kako je izložba nastavak suradnje s izraelskim Veleposlanstvom.

  • +2

Otvorenje izložbe 'Jeruzalem - grad mira'

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Izložbu smijemo promatrati kao uvod, skromnu najavu  i novi doprinos bogatomu sadržaju  u ponedjeljak 11. studenoga  kada će na Hrvatskom katoličkom sveučilištu biti konferencija, a navečer u KD Vatroslav Lisinski koncert u povodu 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa Svete Stolice i Države Izarel.

 U Jeruzalem je ostala upisana povijest svijeta i više od toga, rekao je dodavši kako je u Jeruzalem živ susret neba i Zemlje.  Naglasio je kako Jeruzalem ostaje grad mira jer je u njemu živi izvor mira, pokretač mira koji čovjeka vodi do samoga izvora postojanja i njegova nadanja.  Otvaranju izložbe nazočili su, između ostalih, potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 

 Izložbu su organizirali Veleposlanstvo Države Izrael u Hrvatskoj i Zagrebačka nadbiskupija. Izložba "Jeruzalem - grad mira" otvorena je do 20. studenog.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!