U DVORIŠTU

Predstavljanje knjiga laureata nagrada Prozak i Na vrh jezika

06.11.2013 u 14:27

Bionic
Reading

Predstavljanje knjiga dobitnika nagrada Prozak i Na vrh jezika Envera Krivca i Filipa Žganjara bit će održano u caffe baru U dvorištu 6. studenoga u 19 sati

Bit će predstavljene knjiga 'Ništa za pisati kući o' Envera Krivca, dobitnika Prozaka za 2011. i knjiga 'Skok preko kože' Filipa Žganjera, dobitnika nagrade Na vrh jezika za istu godinu.

Tim povodom će se nakon ponovljene promocije održati i mala diskusija na temu medija i kulture, posebice književnosti, u kojoj će sudjelovati: Koraljka Kirinčić i Zdravko Zima.

Natječaji Na vrh jezika za poeziju i Prozak za prozu su trajno otvoreni za sve autore mlađe od 35 godina koji pišu hrvatskim jezikom.

Izbor do 10 pjesama uz bio-bibliografsku crticu treba se poslati kao privitak u wordu na adresu navrhjezika@gmail.com, a prozu(e) do opsega od 3,5 kartice teksta na adresu prozaknatjecaj@gmail.com.

Radovi koji budu ulazili u uži izbor bit će objavljeni na stranicama Zareza.

Nagradu, objavu zbirke poezije i objavu zbirke proze u izdanju Algoritma te prsten Prozak / Na vrh jezika, kao i priznanje, godišnje dodjeljuje žiri u sastavu: Olja Savičević Ivančević, Kruno Lokotar i Marko Pogačar.

296517,295652,296295,295897