'ISPRAVCI RITMA'

Predstava po Pavličićevom 'Dobrom duhu Zagreba' premijerno u zagrebačkom HNK

  • Autor: T.Ba.
  • Zadnja izmjena 14.11.2017 14:13
  • Objavljeno 14.11.2017 u 14:13
Ispravci ritma

Ispravci ritma

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HNK Zagreb

Drama HNK u Zagrebu koprodukciji s kazališnim kolektivom BADco. i Dubrovačkim ljetnim igrama priprema novu premijeru - 'Ispravci ritma' koja će se održati 18. studenoga

Stradavaju li samo oni koji ritam zločina prestanu osjećati? Zašto su mu se ruke tresle dok je otvarao novine? Je li ubrzanje ritma bilo jedini izlaz? To su samo neka od pitanja koja postavlja predstava 'Ispravci ritma', nastala na tragu pripovijetke Pavla Pavličića 'Dobri duh Zagreba'.

  • +5
  • +2

Ispravci ritma

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HNK Zagreb

Autor teksta je Goran Ferčec, a redatelj Goran Sergej Pristaš. Koreografkinja je Nikolina Pristaš, dramaturzi Ivana Ivković, Tomislav Medak i Diana Meheik, autor slika i scenografije Marko Tadić, kostimograf Silvio Vujičić, autori glazbe i zvuka Radu Malfatti, Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz, glazbu na trombonu izvodi Ivan Bošnjak, a producent je Danijel Popović.

Glume Livio Badurina, Mislav Čavajda, Dušan Gojić, Ana Kreitmeyer i Nikolina Pristaš.

Predstava se postavlja u Tonskom studiju Hrvatskoga narodnog kazališta koji kroz izvedbu postaje opservatorij za ritmoanalizu kakvu je predlagao francuski filozof Henri Lefebvre u svojem djelu 'Éléments de rythmanalyse' opisujući pogled kroz prozor kao istodobnu smještenost unutar i izvana, mjesto s kojega se tijelom može reflektirati društvene, intimne i biološke ritmove.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!