prema tekstu mirande july

Predstava 'Baš ti, baš tu' u izvedbi Vanje Matujec u KunstTeataru

23.10.2019 u 09:21

Bionic
Reading

Predstava 'Baš ti, baš tu' prema tekstu Mirande July u dramskoj adaptaciji i izvedbi Vanje Matujec bit će izvedena 25. i 26. listopada u prostoru udruge KunstTeatar

'Junakinja ove drame prisjeća se naizgled bizarnih i nevažnih situacija nastalih u njezinom stalnom nastojanju da prevlada usamljenost i odvojenost od svijeta. Često se osjeća kao statist u vlastitom životu, pa iznalazi sve zakučaste načine kako da se uklopi odlazeći na tečaj romantike, držeći satove plivanja u svojoj kuhinji ili koketirajući sa ženskim prijateljstvom' stoji u najavi predstave, koju režira poznata splitska glumica Bruna Bebić.

'Pokušavajući uspostaviti odmak i razumjeti, počesto nespretno, naizgled ljupko, ali bez uvijanja i začudno direktno, njezina propitivanja su britka i duhovita. Fantazija je vitalna priroda svih lica i likova Mirande July. U pozadini njezinih pitanja stoji dilema: radi li se ovdje i sada o privremenom životu na putu prema stvarnome životu koji nas čeka negdje u budućnosti. Glavna junakinja njezina života uspješno pretapa humor i patos, progovara o svim velikim pitanjima duhovito, pronalazeći ipak radost i mjesto u svijetu koje je Baš za nju, baš tu' navodi se u najavi predstave koja će biti izvedena u prostoru udruge KunstTeatar na zagrebačkoj Trešnjevci (Dubovačka 1/Okićka 11) s početkom u 20 sati.