Pravilnik roman@tportal.hr 2010.

Pravilnik roman@tportal.hr 2010.

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.03.2010 07:00
  • Objavljeno 12.03.2010 u 06:00
Roman logo crni

Roman logo crni

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Pravilnik roman@tportal.hr 2010.

Na temelju Statuta nagrade roman@tportal.hr Upravni odbor u sastavu: Alemka Lisinski, Mija Pavliša, Marcella Jelić, Pilar Majerović, Mirela Hegediš na sjednici održanoj dana 18. veljače 2010. godine usvojio je:

PRAVILNIK NAGRADE roman@tportal.hr
za najbolji roman izdan od 1.1.2009. do 31.12.2009.

OPĆE ODREDBE

Članak 1.
Pravilnikom godišnje Književne nagrade roman@tportal.hr (dalje: Pravilnik) utemeljitelj internetski portal tportal.hr (dalje: Utemeljitelj) želi pridonijeti vrednovanju autorskog rada, a prema postavljenim stručnim kriterijima. Pravilnikom se uređuje postupak prijavljivanja, rad žirija i objavljivanja dobitnika književne nagrade roman@tportal.hr (dalje: Nagrada).

Članak 2.
Nagrada se dodjeljuje autoru za najbolji roman, prvo izdanje romana objavljeno na hrvatskom jeziku i izdano kod izdavača registriranog u Republici Hrvatskoj, u razdoblju od 1.1.2009. do 31.12.2009. ( dalje: izborno razdoblje)

Članak 3.
Odluku o dobitniku Nagrade donosi stručni žiri koji pri ocjenjivanju djeluje prema umjetničkim i stručnim standardima. Članovi žirija su odgovorni za sastavljanje šire liste, te uže liste kandidata za Nagradu.

Žiri Nagrade sastavlja Utemeljitelj nagrade.

Žiriranje će se održati u tri kruga. Širi krug kandidata, 11 naslova, bit će objavljen u prvoj polovici svibnja 2010. a uži krug kandidata, finalnih pet naslova, bit će objavljen u drugoj polovici svibnja 2010.

Članak 4.
Nagrada roman@tportal.hr se sastoji od 100 tisuća kuna neto. Nagrada ne može biti podijeljena na više autora ili više romana, kao ni uskraćena.

UVJETI NATJEČAJA

Članak 5.
Izdanja za Nagradu se prijavljuju u razdoblju od 12. ožujka do 22. ožujka 2010. na temelju poziva Upravnog odbora Nagrade objavljenog na Internet stranici roman.tportal.hr.

Predlagatelj je izdavač romana ili autor romana.
Predlagatelj se, u slučaju podnesene prijave, obvezuje da na svečanosti proglašenja dobitnika Nagrade osigura nazočnost nominiranih autora iz Hrvatske.
Predlagatelj prilikom prijave, svojim potpisom jamči istinitost podataka navedenih u prijavi.

U slučaju da više nakladnika prijavi identična izdanja Upravni odbor će prihvatiti samo prvo izdanje romana.

U slučaju suizdanja naslov prijavljuje jedan od nakladnika.

Upravni odbor pridržava pravo uvida u svu potrebnu dokumentaciju poradi utvrđivanja prava prvenstva kao i ispravnosti prijava uopće.

Članak 6.
Upravni odbor ima pravo tražiti ispravak prijave od predlagatelja, ako je to moguće, odnosno ne uvrstiti u konkurenciju neispravne ili nepotpune prijave.
Upravni odbor prema potrebi za pojedine kategorije ustanovljuje stručne komisije koje su ovlaštene provjeravati udovoljava li prijavljeno djelo kriterijima iz ovog Pravilnika. Upravni odbor o pravovaljanosti prijava punovažno odlučuje većinom glasova članova nazočnih na sjednici, pa se tek tako utvrđene prijave upućuju na glasovanje žiriju.
Konačan popis svih prijava prije slanja žiriju utvrđuje Upravni odbor.

Članak 7.
Na natječaju može konkurirati roman, pod uvjetom da njegov izdavač ili predlagatelj osigura članovima žirija sedam primjeraka kandidiranog romana i jedan primjerak kandidiranog romana u svrhu promocije naslova. Kopije romana moraju biti dostavljene organizatoru nagrade najkasnije do 22. ožujka 2010. godine na adresu: Tportal.hr (Za književni natječaj), Savska 32, 10 000 Zagreb.

Konkurirati mogu romani koji su ranije nagrađivani nekom književnom nagradom.

Ne mogu se natjecati ponovljena izdanja.

Stručni žiri može nakon završetka prijava 22. ožujka, a do 27. ožujka u konkurenciju pozvati bilo koji drugi roman objavljen u razdoblju predviđenom trajanjem natječaja, iako taj naslov izdavač nije kandidirao. U tom slučaju izdavač će biti zamoljen da pošalje 7 plus jedan primjerak romana organizatoru nagrade.

DODJELA NAGRADE

Članak 8.
Pobjedniku natječaja će nagrada biti dodijeljena u Zagrebu, u lipnju 2010.

Članak 9.
Izmjene i dopune ovog Pravilnika, kao i njegovo tumačenje, utvrđuje Upravni odbor te o svemu obavještava sudionike u natjecanju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi