ČITANJE JE 'IN'

Poznati u službi promicanja književnosti

09.02.2011 u 11:57

Bionic
Reading

S ciljem popularizacije kulture čitanja prvi put u Hrvatskoj održat će se Tjedan dobre knjige od 14. do 20. travnja, a u kampanju promicanja čitanja uključili su se i poznati

Sedmodnevna kulturno-marketinška manifestacija koja kao svoje osnovne ciljeve navodi promidžbu knjiga i čitanja općenito održat će se u 30-ak gradova i u više od 100 knjižara u Hrvatskoj. U tom razdoblju bit će organizirana brojna zbivanja, druženja s piscima, čitanja, potpisivanja knjiga i šarolik popratni program. Tema prvog Tjedna je putovanje te će sukladno tome biti tiskana 'Poklon-knjiga' kratkih priča eminentnih domaćih autora. Do 'Poklon-knjige' moći će se doći samo ostvarenjem kupovine knjiga u vrijednosti od minimalno 99 kuna u knjižarama koje su uključene u manifestaciju.

Tjednu prethodi i kampanja na Facebooku pod nazivom 'Dobri ljudi u tjednu dobre knjige' u sklopu koje promociji čitanja pomažu poznati pisci, glazbenici, glumci, kazalištarci, filmaši i sportaši te s posjetiteljima redovito dijele svoja književna iskustva.

U akciju su se dosad uključili Robert Knjaz, Antonija Blaće, Hrvoje Šalković, Anđelo Jurkas, Nina Violić, Edi Maružin, Nataša Rajković, Gordan Nuhanović, Mario Kovač, Goran Tudor, Aleksandar Antić, Igor Mirković i drugi. Svi su oni suglasni da su knjige uvelike utjecale i inspirirale njihov život, a čitanje ne prestaje biti dio njihove svakodnevice.

Više informacija potražite na internetskim stranicama.