dva termina

Poznati su datumi proljetne audicije Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić

27.03.2023 u 11:02

Bionic
Reading

Akademski zbor Ivan Goran Kovačić poziva na proljetnu audiciju koja će se održati u dva termina, u četvrtak, 30. ožujka i u subotu, 1. travnja u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu

Kandidati na audiciji moraju pokazati raspon glasa ponavljanjem jednostavnih muzičkih sekvenci, a za članstvo nisu potrebni ni glazbena naobrazba ni glazbeno iskustvo jer je zbor, kako se ističe u pozivu na audiciju, mjesto gdje se potpuni amateri mogu baviti vrhunskom umjetnošću.

Kandidati koji prođu audiciju imat će već u svibnju priliku s Goranovcima raditi jedno od najpopularnijih djela svjetske glazbe - 9. simfoniju u d-molu, op. 125 Ludwiga van Beethovena.

Iako amateri, Goranovci pjevaju vrhunski klasični repertoar u suradnji s poznatim orkestrima, dirigentima i solistima te su tako samo od početka sezone izveli, između ostaloga, "Carminu buranu" Carla Orffa, "Stabat Mater" Gioachina Rossinija, "Harnaise" Karola Szymanowskog, "Mjesečinu" Claudea Debussya, a u pripremi je "Izrael u Egiptu" Georga Friedricha Händela, ističe se u priopćenju.

Zbor ima više od stotinu članova, predvođenih maestrom Ivanom Šćepanovićem, a njihovi su članovi nekad bili i neki poznati članovi iz hrvatskog javnog života - glazbenici Arsen Dedić i Vice Vukov, voditelj Aleksandar Stanković, novinar Domagoj Jakopović Ribafish.

Audicija 30. ožujka održat će se u 19 sati, a ona u subotu, 1. travnja u 17 sati.