nagradnjače

Vodimo vas na predstavu 'Noćni život' u Zagrebačko kazalište mladih

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 16.06.2017 10:04
  • Objavljeno 12.06.2017 u 10:51
tportal

Izvor: ZKM / Autor: ZKM

Izvedbe: petak, 16.06./ subota, 17.06. (izvedba u sklopu Dana satire) – u 20 sati

Nakon kultnog Zagrebačkog pentagrama, Paolo Magelli, i sam ikona kulturne ljevice na ovim prostorima, vratio se u ZKM predstavom o revoluciji koju njezini protagonisti pretvaraju u parodiju.

U 'Noćnom životu' grupa nezadovoljnika - petnaest protagonista ove predstave - zauzima gradski trg i na njemu podiže barikade. Tih petnaest je isprva pobunjena masa, ali isto tako i grupa individualaca od kojih svaki ima svoj interes zbog kojeg je spreman rastočiti svaku ideju zajedništva. Revolucionari se učas pretvaraju u reakcionare kada su njihovi interesi u pitanju, pa kad padne noć oni lakoćom postaju i grupa sebičnih lopova koji razvlače istu barikadu da bi stvari jeftino prodali. 

U ratu ideja i ideologija, u kovitlacu koji oponaša onaj revolucionarni, u brzim izmjenama visokih i niskih strasti, traje komedija koja se učas može okrenuti u kaos i nasilje.

Glumci: Pjer Meničanin, Katarina Bistrović Darvaš, Urša Rauklar, Doris Šarić Kukuljica, Lucija Šerbedžija, Barbara Prpić, Vedran Živolić, Frano Mašković, Anđela Ramljak, Nataša Dangubić, Hrvojka Begović, Filip Nola, Milivoj Beader, Sreten Mokrović, Zoran Čubrilo

z/k/m/ i tportal čitateljima poklanjaju 2x2 ulaznice za svaku izvedbu (Izvedbe: petak, 16.06./ subota, 17.06. (izvedba u sklopu Dana satire) – u 20 sati. Dobitnici su Jelena Sazdovski (petak, 16.06.), Ana Abramović (petak, 16.06.), Dragan Miljak (subota, 17.06.) i Jasenka Grgljanić (subota, 17.06.).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!