'HEJ, NE ŽELIM ODRASTI'

Poučna i zabavna knjiga o teškim temama za mlade

04.10.2016 u 15:00

  • +14

Promocija knjige 'Hej, ne želim odrasti'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

U Kampu HNK Rijeka prošloga je petka održana promocija nove knjige za mlade 'Hej, ne želim odrasti' koju su uz autora Roberta Franka predstavili glavni urednik Mozaika knjiga Zoran Maljković i profesorica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Julijana Matanović

Riječ je o priči o djevojčici koja prolazi najosjetljiviji period svoga života u kojem mora spoznati što je zapravo prijateljstvo, a što je izdaja i kako prihvatiti one koji su drugačiji. No spoznat će i što je ljubav i što je za ljubav najvažnije.

Književnica Julijana Matanović istaknula je da ova knjiga progovara i o teškim temama koje nas okružuju i koje su svakako dio našega svijeta. Međutim, teške teme dane su na način da se mladi mogu informirati i educirati, ali ne i na način koji bi ih opteretio. Priče završavaju sretnim završetkom, nude rješenje i za najteže nevolje koje zadese mlade ljude. Junaci svojim pozitivnim osobinama pokazuju da se u životu vrijedi biti iskren i imati razumijevanja za druge.

Urednik Zoran Maljković istaknuo je još jednu prednost ove knjige: mjesto radnje je Rijeka, za razliku od mnogih knjiga koje većinom nude sliku Zagreba.

Iako mu je ovo prva knjiga, autor se iskazao kao novo značajno ime u literaturi za mlade, na što ga je ponukao blizak odnos s njegovom petnaestogodišnjom kćeri. Svoje ideje zabilježio je na različite načine i uspio stvoriti zanimljivo djelo za mlade što zaista nije jednostavan zadatak.

Opuštena atmosfera među znatiželjnim gostima u prepunoj dvorani Kampa HNK Rijeka i rasprodana knjiga u roku nekoliko minuta pokazuju da je odlično pogodio temu.