'LJUBAV I EKONOMIJA'

Poslušajte prvu epizodu Montažstrojeve audiodrame o siromaštvu koje živimo

20.03.2017 u 10:57

Bionic
Reading

Novi projekt umjetničkog kolektiva Montažstroj jest zvučna rekonstrukcije kultne njemačke drame 'CIJANKALIJ §218' predstavljene na Dan žena u povodu otvaranja široke javne rasprave o pravu na slobodno odlučivanje o rađanju djece. Glavne uloge u prvoj epizodi tumače Tihana Lazović i Adrian Pezdirc

U prvoj epizodi zvučne rekonstrukcije drame 'CIJANKALIJ §218 - Ljubav i ekonomija' upoznajemo glavne likove drame, siromaštvo u kojem pokušavaju preživjeti te načine na koji se pokušavaju nositi s neizvjesnom budućnošću. Za to vrijeme na snazi je zakonska zabrana pobačaja temeljem paragrafa 218 kaznenoga zakona. Može li dvoje mladih zaljubljenih radnika razmišljati o djeci ako im je ugrožena egzistencija?

Uloge tumače tumače Daria Lorenci Flatz, Tihana Lazović, Adrian Pezdirc, Sven Jakir, Ante Perković (†), Dado Ćosić, Suzana Nikolić, Goran Grgić, Nina Violić, Vilim Matula, Bojan Navojec, Lukrecija Tudor, Urša Raukar. Naratorica je Ivana Dragičević.

Autorski tim projekta čine Borut Šeparović, Konrad Mulvaj, Nataša Mihoci i nedavno preminuli Ante Perković. U projektu su sudjelovali i umjetnici Damir Žižić, Dejan Oblak i Dora Golub.

Drama 'Cijankalij §218' izvorno je napisana za kazališnu pozornicu i podijeljena je u osam prizora. Ova zvučna rekonstrukcija podijeljena je u osam epizoda. Projekt je nastao na temelju istraživanja povijesnoga konteksta nastanka drame.