ROĐENDANSKA IZLOŽBA

Poslastica za ljubitelje Felixovih karikatura

23.01.2012 u 10:42

Bionic
Reading

Rubrika Felix karikaturista Srećka Puntarića- Felixa slavi 20. godišnjicu postojanja izložbom u autorovoj galeriji karikatura Felix Fun Factory u Zagrebu

Srećko Puntarić- Felix počeo je objavljivati karikature već sedamdesetih godina u raznim časopisima i tjednicima.

Rubriku Felix počeo je crtati 28. siječnja 1992. u dnevnim novinama Vjesnik, a suradnju je nastavio u Večernjem listu od 1995. pa sve do danas.

Puntarić svakodnevno radi na novim humorističnim idejama, a tijekom dvadeset godina kreirao je više od sedam tisuća karikatura s prepoznatljivim likovima.

Svojim jednostavnim stilom crteža stavlja naglasak na sarkastične komentare koje vješto kombinira s likovima u kojima se većina ljudi može prepoznati, pritom svakodnevno komentirajući aktualne događaje.

Izložba u povodu 20 godina rubrike Felix otvara se u subotu, 28. siječnja u autorovoj galeriji karikatura Felix Fun Factory (Harambašićeva 10) u 19 sati.

Bit će izložene karikature nastale posljednjih 20 godina, počevši od onih iz ratnog razdoblja, preko osamostaljenja Hrvatske, svakodnevnih političkih promjena, kroz recesiju i naposljetku referenduma za ulazak Hrvatske u EU.