PERFORMANS VIA NEGATIVE

Posjetitelje šokirala masturbacija u MSU-u

Mandić u MSU

Mandić u MSU

Izvor: Cropix / Autor: Miso Lisanin

Slovenski glumac Marko Mandić, član Via Negativa, masturbirao je pred posjetiteljima Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu u sklopu projekta Via Nova Via MSU Zagreb
Miso Lisanin

Miso Lisanin

Izvor: Cropix / Autor: Miso Lisanin

Publika MSU-a nemalo se iznenadila umjetničkim performanskom Marka Mandića koji je izveden u sklopu sklopu projekta Via Nova Via MSU. U isto vrijeme održano je 12 različitih performansa, pa su tako Mandićevu nastupu prisustvovali rijetki posjetitelji, prenosi Jutarnji list. No i ta rijetka publika bila je šokirana njegovim performansom. Dvije su posjetiteljice koje su sve promatrale tako su u ključnom trenutku zaklonile lice.

Osim masturbacije, Mandić se i znojio u plastičnoj vreći dok su za to vrijeme na ekranima išli prizori iz njegovih kazališnih uloga, a taj sakupljeni će znoj preliti u čašu i postaviti kao instalaciju.

Via Negativa međunarodni je projekt suvremenih izvedbenih umjetnosti sa sjedištem u Ljubljani od 2002. Ciklus performansa nazvan Via Nova svoju građu preuzima od produkcije Via Negativa, nastale između 2002. i 2008, ali je prerađuje u novom kontekstu i formatu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi