zkm

Poklanjamo ulaznice za predstave 'Huddersfield' i 'Tri X i ja'

06.09.2019 u 16:07

Bionic
Reading

Sezona je počela u Zagrebačkom kazalištu mladih!

U rujnu su na programu dvije ZKM-ove uspješnice koje se ne propuštaju: Huddersfield u režiji Renea Medvešeka i Tri X i ja u režiji Arije Rizvić i Filipa Nole.

Za otvaranje ZKM svoje gledatelje časti ulaznicama po 30 kuna za sve izvedbe ovih dviju predstava u rujnu.

Raspored izvedbi:

Huddersfield: 14. i 15 rujna u 20 sati,

Tri X i ja: 17., 18. i 19. rujna u 20 sati.

Informacije i rezervacije ulaznica: 01/4872-554 (blagajna) te na 01/4876-721 ili prodaja@zekaem.hr.

Veselimo se vidjeti vas!

ČITATELJIMA TPORTALA POKLANJAMO:

  • 1X2 ULAZNICE ZA HUDDERSFIELD 15.9.
  • 1X2 ULAZNICE ZA TRI X I JA 18.9.

Dobitnici su Ana Livun (HUDDERSFIELD) i Neven Bittner (TRI X I JA).

Uglješa Šajtinac

Huddersfield

redatelj: Rene Medvešek

Priča o tisućama mladih koji danas svakodnevno odlaze neznano kamo ne želeći se ni osvrnuti za sobom, a oni koji ostaju žive život stalna razočaranja i nezadovoljstva. Uglješa Šajtinac jedan je od najvažnijih suvremenih srbijanskih dramskih pisaca, dobitnik Europske nagrade za književnost 2014. te Sterijine nagrade 2005. za dramu Huddersfield. Zagrebačka verzija Huddersfielda donosi duhovitu i veoma potresnu priču o generaciji tridesetogodišnjaka, o četvero prijatelja, od kojih je jedan otišao u inozemstvo za boljim životom, a drugi su ostali gdje su i bili, osuđeni na gluho trajanje bez dostojanstva i perspektive. Onaj među njima koji se dokopao stvarnog grada Huddersfielda, blizu Leedsa u Engleskoj, živi dobro i komforno, ali je izgubio osjećaj identiteta i orijentacije, drugi koji su ostali vezani za stari kraj izgubili su sve ostalo.

Glume: Dado Ćosić, Mateo Videk, Adrian Pezdirc, Bernard Tomić, Damir Šaban, Tina Orlandini, Filip Nola

Nagrade: na 26. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci nagrađeni su: Dado Ćosić za najbolju mušku ulogu, Mateo Videk za najboljeg mladog glumca, Tomislav Zajec za najbolju dramaturgiju, a Nagradom Mediteran Novog lista nagrađen je Dado Ćosić.

Filip Nola

Tri X i ja

redatelji: Arija Rizvić i Filip Nola

Tekst Filipa Nole Tri X i ja komorni je triler s elementima komedije apsurda koji započinje nakon što djelatnik bogate i tajanstvene tvrtke zarobi dvije pametne i privlačne kandidatkinje za izmišljeni posao. Otmica se pretvara u neobičnu i čudnu igru koja razotkriva manipulaciju spolnim i drugim socijalnim interakcijama, suprotstavlja ženska i muška gledišta na najintimnije događaje i mjesta ljudskog bića, uspoređuje prekrasne i mračne strane spolnosti. U tom će smislu Tri X i ja potražiti odgovore na pitanja: kakve veze ima oznaka XXX s radnim sposobnostima i vještinama koje se ocjenjuju na razgovoru za novi posao?

Glume: Anđela Ramljak, Petra Svrtan, Paško Vukasović, Mateo Videk