KRALJ LAV

Poklanjamo toplu i nadahnjujuću slikovnicu o razumijevanju i neobičnom prijateljstvu

04.12.2023 u 13:45

Bionic
Reading

Emma Yarlett: Kralj lav - s engleskoga preveo Ozren Doležal

Lav je bio kralj i kraljevao je kraljevstvom u kojem su svi bili sretni, svi osim njega. Svakoga dana postajao je sve usamljeniji. Odlučio je da mora pronaći prijatelja i pokušao je to na pristojne i uobičajene načine – pozdravljanjem, mahanjem, osmijehom, vicevima… no nitko ga nije shvaćao. Svi su samo vidjeli njegove opasne pandže i uplašili ih se, kao i gromoglasne rike i zapjenjenih ralja.

U istom tom gradu, u istom tom kraljevstvu, jedna mala djevojčica igrala se sama i ugledala je kralja lava. Iako ga se u prvi tren uplašila, jer je i ona vidjela njegove opasne pandže, zapjenjene ralje i čula gromoglasnu riku, činilo joj se da ga ipak, na neki način, razumije… i onda je skovala silno hrabar plan.

Sjajna priča o prijateljstvu koja je protkana osamljenošću, tugom, neprihvaćanjem različitosti, ali i razumijevanjem, odvažnošću, domišljatošću, suosjećajnošću… uz veliko, hrabro srce. Priču podjednako snažno dočaravaju i tekst i ilustracije senzacionalne Emme Yarlett, koja svojim posebnim načinima uvijek pronalazi put do srca čitatelja. Velika doza razumijevanja i topline kojom je ova slikovnica ispunjena pretvara je u pravog suputnika i veliku pomoć svim mališanima ispred kojih su izazovi novih iskustava, okoline, upoznavanja, prilagodbe… ili u trenutcima kada vrtić ili škola kucaju na vrata njihova djetinjstva.

O autorici teksta i ilustracija:

Emma Yarlett britanska je višestruko nagrađivana autorica, ilustratorica i dizajnerica. Surađuje s brojnim međunarodnim izdavačima, festivalima i medijima u stvaranju svojih prekrasnih ilustracija i priča. Emma je studirala ilustriranje na Sveučilištu Falmouth u Velikoj Britaniji.

Njezina je najprodavanija serija slikovnica ona o nestašnom čudovištu Gricku za koju je osvojila brojne nagrade i priznanja te koja je dobro poznata i hrvatskoj publici, a veliki uspjeh postigla je slikovnicama Orion i Mrak te Grozomorova gozba.

U svojim slikovnicama Emma Yarlett rado koristi digitalne kolaže, skice, posebno osmišljene fontove, a osobitu pažnju posvećuje vizualnom osmišljavanju glavnih likova i cjelokupnoj atmosferi priče.

format: 23 x 27 cm, broj stranica: 32, uvez: tvrdi

isbn: 978-953-313-983-8, cijena: 13,20 € / 99,46 kn

www.profil.hr

Čitateljima tportala darujemo tri slikovnice Kralj lav Emme Yarlett, a dobitnici su Mladen Flegar, Jelena Roknić i Karmen Krpan Krizmanić.