Pošteniji svijet

Poklanjamo knjigu 'Svi bismo trebali biti feministi'

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 16.02.2021 18:17
  • Objavljeno 09.02.2021 u 11:37
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

U ovoj je knjizi nagrađivana nigerijska spisateljica s američkom adresom Chimamanda Ngozi Adichie djeci prilagodila svoj čuveni TED govor istoga naslova koji je snažno odjeknuo u cijelome svijetu

Što znači biti feminist, zašto je rodna jednakost važna, kako promijeniti činjenicu da na važnim pozicijama u društvu još uvijek nema puno žena, neka su od pitanja na koje autorica daje odgovore.

Danas bih htjela zamoliti sve ljude da zajedno počnemo sanjati i planirati drugačiji svijet. Pošteniji svijet. Svijet sretnijih muškaraca i sretnijih žena, vjernijih onome što uistinu jesu.

Okoloma je bio moj najbolji prijatelj. Bio je zabavan i pametan i uvijek je nosio kaubojske čizme. Stanovao je u mojoj ulici i bio mi je poput starijeg brata. Mogli smo razgovarati o bilo čemu i često smo se smijali.

Okoloma je bio prvi koji me nazvao feministicom.

Nisam točno znala što znači ta riječ, ali mu to nisam htjela pokazati. I zato nisam reagirala, već sam nastavila govoriti o knjizi koju sam pročitala. Ubrzo zatim otišla sam kući i potražila tu riječ u rječniku.

Feminist, feministica: osoba koja vjeruje u društvenu, političku i ekonomsku jednakost muškaraca i žena.

Čitateljima tportala darujemo tri primjerka knjige 'Svi bismo trebali biti feministi', a dobitnici su Dan Kanceljak, Željka Pufler i Milica Lekić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!