NAGRADNJAČA

Pogledajte predstavu 'Dezerter'

16.10.2013 u 08:59

Bionic
Reading

Predstava Saše Božića pod nazivom 'Dezerter' bit će premijerno izvedena 16. listopada u dvorani &TD-a s početkom u 20 sati.

Inspiriran kultnim Marinkovićevim 'Kiklopom' i filmom 'Take shelter' Jeffa Nicholsa, Saša Božić upustio se u radikalnu analizu moralne i intelektualne krize suvremene hrvatske zbilje u kojem osjećaj za ljudsko gubi bitku pred silnicama politike, stoji u najavi 'Dezertera'.

Autorski projekt Saše Božića donosi priču o osobi koja je u ratu s vlastitom paranojom. Muče je beskrajne noćne more, sa strahom gleda u nebo, posvuda vidi očite znakove propasti. U drugom planu predstave otvaraju se motivi koji tematiziraju posvemašnju nesigurnost hrvatske inačice liberalnog kapitalizma: manipulacija odgovornosti, nesigurnost zaposlenja, bešćutnost prema starosti, strahovi i razočaranja ljudi suočenih s nedjelotvornšću sustava. Te dvije linije spajaju se u finalu predstave koja neizravno postavlja pitanje - tko je zaista dezerter iz društva obilja i jesu li naši strahovi uistinu neutemeljeni?

Predstavu izvode Nataša Dangubić, Ana Karić, Petra Hrašćanec, Milica Manojlović, Livio Badurina, Rade Radolović te Alen i Nenad Sinkauz.

Više o predstavi saznajte na defactoart.com

Tportal.hr svojim čitateljima poklanja po dvije ulaznice za izvedbe 17, 18. i 19. listopada.

Molimo čitatelje da u prijavi navedu za koji datum žele ulaznice.

Dvije ulaznice za predstavu 17. listopada osvojila je Nada Mitrović.

Dvije ulaznice za predstavu 18. listopada osvojila je Ružica Gajić

Dvije ulaznice za predstavu 19. listopada osvojio je Aleksander Russo