humanitarna akcija

Podržite udrugu 'Šapa u srcu' kupovinom kalendara na kojem su radili sjajni domaći ilustratori

21.12.2022 u 12:45

Bionic
Reading

U projektu je sudjelovalo je 13 ilustratorica i ilustratora koji su donirali svoje radove i tako omogućili izradu kalendara. Oni su: Rina Barbarić, Tina Božan, Srđa Dragović, Andrej Drožđan, Klasja Habjan, Dora Kasun, Agata Lučić, Apolonija Lučić, Oleg Morović, Marin Remić, Klara Rusan, Hana Tintor i Mate Žaja

Udruga za zaštitu životinja "Šapa u srcu – Ogulin" od 2013. godine brine o napuštenim psima i mačkama na području Ličko-senjske, Karlovačke, Zagrebačke i Primorsko-goranske županije. Aktivno radi na zbrinjavanju, udomljavanju i liječenju njihovih životinja. Trenutačno je u azilu više od 80 pasa, a još toliko mačaka se nalazi u privatnom smještaju.

Svim ovim životinjama, pretpostavljate, treba stalna pomoć u vidu donacija koje se troše na hranu, dekice, igračke, veterinara ili veterinarske troškove i sl.

Udruga za zaštitu životinja 'Šapa u srcu – Ogulin' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: n.n.

Projekt pomoći azilu putem kalendara na kojem su radili sjajni domaći dizajneri i dizajnerice osmislila je Maja Radišić, a u dizajnu kalendara pomogao joj je riječki kreativac i dizajner Leo Kirinčić. U projektu je sudjelovalo 13 ilustratorica i ilustratora koji su donirali svoje radove i tako omogućili izradu kalendara. Oni su: Rina Barbarić, Tina Božan, Srđa Dragović, Andrej Drožđan, Klasja Habjan, Dora Kasun, Agata Lučić, Apolonija Lučić, Oleg Morović, Marin Remić, Klara Rusan, Hana Tintor i Mate Žaja. Svaki umjetnik odabrao je mjesec te nacrtao motiv psa za to doba godine. Radi se o Riso printu na 250 g papiru, a veličina kalendara je 37,0x14,6 cm. Papir za kalendar je sponzorirala Igepa Plan d.o.o., tisak Smak Press, a doradu Adria Print Rijeka.

Kalendar se može naručiti slanjem upita na mail kalendari.sapausrcu@gmail.com nakon čega se dobiju sve informacije vezane za uplatu. Preuzeti se mogu na nekoliko lokacija na području Zagreba i Rijeke, a a organizatori ih mogu poslati i poštom na željenu adresu.

Kalendari su tiskani u ograničenoj količini od 200 komada.

Šape u 2023. Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo