DRAMA, OPERA I BALET

Počele su Ljetne večeri HNK u Zagrebu

06.06.2020 u 23:32

Bionic
Reading

Novi projekt Ljetne večeri HNK u Zagrebu okuplja umjetnike drame, opere i baleta koji će izvoditi na otvorenome ispred Hrvatskog narodnog kazališta

Nakon što su umjetnici HNK izvodili širom Zagreba tijekom karantene rodila se ideja da je sljedeći logičan korak pozvati građane na Trg Republike Hrvatske. Ljetne večeri zagrebačkog HNK izvode se na otvorenome, a uključuju bogat program od koncerata do performansa.

  • +19
Počele su Ljetne večeri HNK u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Ljetne večeri HNK u Zagrebu  otvorila je 'Lipanjska noć' na kojemu su nastupili zbor Opere Hrvatskoga narodnog kazališta i operni solisti Ivana Lazar, Dubravka Šeparović Mušović, Tomislav Mužek, Davor Radić i Luciano Batinić. Umjetnici su pjevali neke od najljepših arija poput Vojvode od Mantove La donna è mobile iz opere Rigoletto te pjesama poput Domovini i ljubavi  Ivana pl. Zajca ili O kućo mala  Ive Tijardovića.

U Ljetnim večerima sudjeluju i glumci Ksenija Marinković, Franjo Kuhar, Ivan Colarić, Filip Vidović, Dušan Bućan, Barbara Vicković, Mirta Zečević, Slavko Juraga, Jelena Otašević Babić i Silvio Vovk koji su recitirali ulomke pjesama hrvatskih pjesnika poput Vesne Parun, Irene Vrkljan, Josipa Pupačića, Ivana Slamniga i Dobriše Cesarića.

Ulomak iz baletne predstave u nastajanju 'Ponos i predrasude' u koreografiji Lea Mujića, izveli su Natalia Kosovac, Iva Vitić Gameiro, Guilherme Gameiro Alves, Balint Rauscher i Andrea Schifano.