motovun cinehill festival

Petak na Petehovcu: Od joge do horror mjuzikla, ali ako dolazite - ponesite zimske jakne

28.07.2023 u 12:18

Bionic
Reading

Pretposljednji dan na Petehovcu nastavlja se šumovitim programom događanja, a prva je na redu bila jutarnja joga na Sanjkalištu. Pod vodstvom plesne umjetnice Koraljke Begović, publika je imala priliku oporaviti se od sinoćnje plesne ture pod blagim suncem, svježim zrakom i uz prekrasan pogled sa Sanjkališta

Za one koji bi se radije probudili uz dobar film, na programu je bio Munje: opet!, nastavak kultnog klasika Munje iz 2001. Film je igrao u Francis Ford Kupoli od 10 sati.

Na Kampusu u suradnji s Društvom hrvatskih filmskih radnika u Lovačkoj kući u Delnicama od 11 sati prikazali su se studentski filmovi Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu te Sveučilišta VERN u Zagrebu.

Gorski kotar je domaćin i mnogobrojnih slavenskih mitova i legendi. Za one koji žele saznati više o mitskim bićima koji kroče ovim krajem, organizator je pripremio i pješačku turu Šetnja s mitskim bićima (start 11:30) koju vodi poznati animator i autor Zdenko Bašić.

U Francis Ford Kupoli u 12 sati može se "uloviti" Paloma brazilskog redatelja Marcela Gomesa, romantična priča o transrodnoj ženi u potrazi za samoodređenjem. Opuštajuća gorska kava pije se od 12:30 na CineChillu, gdje se može i poslušati razgovor Roberta Zubera s festivalskim gostima. Legenda balkanske stand-up scene Peđa Bajović održat će nastup u Vražjem vrtu u 15 sati.

Garbura, novi film našeg glumačkog titana Zdenka Jelčića, prikazuje se u kinu Francis Ford Kupola u 14 sati. Film je premijerno bio prikazan na prestižnom Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastiánu.

Izvor: Društvene mreže

Niz današnjih projekcija nastavlja se u 16 sati u kupoli s Prasicom, komedijom slovenske redateljice Tijane Zijanić, članice ovogodišnjeg glavnog žirija. Slikarica Eva i njezini prijatelji zapeli su naraskrižju ideala, snova i stvarnog života. Razmišljaju o izlazu – nalazi li se u tulumarenju, borbi za život u svom gradu ili odlasku u Berlin?

Razgovor s legendom hrvatskog filma Zdenkom Jelčićem održat će se u CineChillu u 17 sati. Svojom polustoljetnom karijerom ovaj je glumac značajno obilježio hrvatski film, a sve zanimljivosti njegove duge karijere pročešljat će se kroz razgovor.

Francis Ford Kupola u 18 sati prvo će ugostiti kratkometražni film Mali val, metafizičku životnu meditaciju redatelja Filipa Peruzovića, a nakon njega slijedi Srebrna izmaglica nizozemske redateljice Sache Polak. 23-godišnja Franky medicinska je sestra koja ne uspijeva ostvariti značajniju vezu sve dok se ne zaljubi u svoju pacijenticu Florence. Film je osvojio nagradu Teddy na Berlinaleu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: nn

Organizator Cinehilla nudi i šišanje za najhrabrije na trgu Kreše Golika u 18:30 sati, ususret frizerske krimi drame Medusa Deluxe. Besplatnu uslugu šišanja publici pruža specijalistica otkačenih frizura Damjana Darišić, ali pod uvjetom da se izbor frizure u potpunosti preda njezinim škaricama. Nakon hrabrog šišanja, na Vidikovcu je od 19:30 sati najavljena degustacija kvarnerskih vina od autohtonih sorti, koju omogućuje udruženje Kvarner Wines i TZ Kvarnera.

Na večernje projekcije vrijedi ponijeti ozbiljnu zimsku odjeću

Na Sanjkalištu u 21 sat projicira se novi film bugarskog redatelja Stephana Komandareva, Blagina pouka. Kada postane žrtvom telefonske prijevare, umirovljena učiteljica gubi životnu ušteđevinu i svaku nadu da će ikad više vidjeti teško zarađen novac, no onda dobije primamljivu, ali sumnjivu ponudu za posao.

Ovdje vrijedi navesti i kako je za večernje projekcije zimska odjeća (jakne, kape i debele čarape) vrlo poželjna, budući da je bez sunca na Petehovcu jako hladno, zbog čega dio nepripremljene publike napušta kasne projekcije.

Izvor: Društvene mreže / Autor: nn

Superzabavni cover band 4head nastupat će na Trgu Kreše Golika u 23:30 sati, a današnji program zatvara se na Sanjkalištu u 1:30 ujutro prikazivanjem kultnog horor mjuzikla The Rocky Horror Picture Show. Film isprva nije imao uspjeh ni kod publike ni kritike, ali je s godinama počeo stjecati kultnu sljedbu.

Organizator napominje i kako je pješačka tura Oči u oči s pticama grabljivicama - koja se trebala održati danas u 18:30 na Sanjkalištu - nažalost otkazana.