HLADNA FRONTA

Pavao Pavličić ima novi krimić, sveukupno 95 objavljenih naslova!

18.11.2016 u 08:40

Bionic
Reading

Književnik Pavao Pavličić napisao je novi roman "Hladna fronta", napeti krimić u kojemu se bavi misterioznim odnosom čovjeka i prirode kroz priču o filologu koji se upliće u opasno istraživanje pravih namjera korumpiranih znanstvenika i njihovih financijera u medicinskim istraživanjima.

Roman je upravo objavljen u izdanju Mozaika knjiga i najavljen kao vrhunski triler kojim taj autor ponovno potvrđuje svoj status vodećega pisca među domaćim autorima toga žanra.

Glavni je lik postariji filolog s literarnim sklonostima, koji proučava povijest zagrebačke obitelji koju su početkom dvadesetoga stoljeća činili sami meteoropati.

Otkrivši da su meteoropati bili kadri proreći ne samo meteorološka zbivanja nego i povijesne mijene, kada u jednoj djevojci prepozna da boluje od sličnog poremećaja, ponovno će se zainteresirati za tu temu.

"Tražeći odgovore, kreće na put pun neizvjesnosti, a kad shvati da se proučavanje meteoropatije odvija u vrlo misterioznim okolnostima i da želje financijera istraživanja i nisu najplemenitije, cijelu će stvar uzeti u svoje ruke", stoji u najavi.

"Filmska je to priča koja se ne može pustiti iz ruku, ali i tjera na ozbiljno razmišljanje o nama samima i našem odnosu s prirodom; napet, uzbudljiv i nepredvidljiv roman koji oduševljava fantastičnim zapletom i raspletom priče, s kojim se Pavličić ponovo dokazao kao prvak hrvatskog kriminalističkog žanra", dodaje se.

S dosad objavljenih 95 naslova – romana, knjiga, priča, autobiografskih zapisa, feljtona i romana za djecu, Pavao Pavličić (1946.) najproduktivniji je hrvatski pisac. Posebno se istaknuo djelima kriminalističkog žanra, a prema podacima o posudbama knjiga u knjižnicama, ujedno je i najčitaniji domaći književnik.