ZBIRKA PRIČA

Ovog tjedna: Promocija knjige Julijane Matanović 'Rođena na Božić'

10.12.2019 u 15:40

Bionic
Reading

Jedan od idealnih darova za 'pod bor' zbirka je priča jedne od naših najomiljenijih književnica, Julijane Matanović - 'Rođena na Božić'. Dostupna je od ponedjeljka u izdanju Večernjeg lista, a petak 13. prosinca održat će se njezina promocija u Društvu hrvatskih književnika (Trg bana Josipa Jelačića 7/1) s početkom u 12 sati

Na popisima knjiga idealnih za božićne dane uz Charlesa Dickensa i 'Božićnu priču', Johna Grishama i 'Kako preskočiti Božić' te Agathu Christie i 'Božić Herculea Poirota', na prvom mjestu preporuke nalazi se 'Božićna potraga', a sada je stigla i njezina proširena 'Rođena na Božić' koja će, ne treba sumnjati biti prava blagdanska, književna poslastica.

'Mislim da je knjigu najljepše opisao fra Zvonko Benković rekavši da uključene priče vraćaju Božić na njegovo pravo mjesto, mjesto iz kojeg je potekao. I još nešto, ovom knjigom i ja priče o Božiću vraćam njihovu izvorištu jer sam naslovnu priču, kao prvu u nizu priča o Božiću, a na poziv Branke Primorac, napisala baš za božićni broj Večernjeg lista, a objavljena je 24. prosinca 2006. godine', objasnila je Julijana Matanović u razgovoru za Večernji list.