SVEČANI KONCERT

Otvorenje nove sezone Zagrebačkih solista

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 21.10.2010 08:03
  • Objavljeno 20.10.2010 u 16:13
ZAGREBACKI SOLISTI

ZAGREBACKI SOLISTI

Izvor: Promo fotografije / Autor: Zagrebački solisti

Svečanim koncertom otvara se 57. koncertna sezona Zagrebačkih solista, 26. listopada u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu

Koncertom ujedno započinje i projekt Šest zagrebačkih koncerata, koje Zagrebački solisti ostvaruju u suradnji s HDS-om, Cantusom i Hrvatskim radiom.

Na programu koncerta otvorenja je Brandenburški koncert u F-duru, J. S. Bacha, Koncert za fagot i gudače B. Papandopula, Elgarova Serenada za gudače u e-molu i druga djela.

Projekt Šest zagrebačkih koncerata potaknuo je umjetnički voditelj Ansambla, Borivoj Martinić-Jerčić, a temeljna ideja projekta je da se po uzoru na šest Brandenburških koncerata J. S. Bacha, sklada šest Zagrebačkih koncerata. Instrumentacija i forma novih koncerata bit će identična Bachovim Brandenburškim koncertima, s tim da će tematika i glazbeni jezik, biti suvremeni. Na svakom koncertu Zagrebačkih solista u sezoni 2010/11. izvest će se jedan Brandenburški i jedan Zagrebački koncert. Paralelno će se raditi i na izdavanju partitura, kao i na studijskom snimanju svakog koncerta, te će se na kraju sezone izdati CD sa snimkama šest Zagrebačkih koncerata.

Više informacija potražite na internetskim stranicama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi