POBJEDNICIMA KNJIGA

Otvoreni natječaji Prozak i Na vrh jezika

  • Autor: M. P.
  • Zadnja izmjena 03.04.2009 13:57
  • Objavljeno 03.04.2009 u 13:36
olovka pisanje

olovka pisanje

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Autori proze i poezije koji pobijede na Algoritmovim natječajima Prozak i Na vrh jezika, i ove godine kao nagradu dobit će ukoričeno izdanje svojih radova

Od ove godine, natječaji Prozak za prozu i Na vrh jezika za poeziju sele na stranice Zareza i poslije na newsleter Algoritma KaLibriranje gdje će biti objavljivani.

Propozicije natječaja ostaju iste. Proze, do 6.300 znakova (tri i pol kartice) dužine, ne više od pet priča, treba, uz bio-bibliografsku bilješku i kontakt, poslati na e-mail: prozaknatjecaj@gmail.com.

Poeziju, ne više od 15 pjesama, valja slati na adresu: navrhjezika@gmail.com
Natječaj je otvoren za sve građane RH do 35 godina starosti.

Natječaji Prozak i Na vrh jezika pokrenuti su 2004. u okviru novina za kulturu Vijenac i s Krunom Lokotarom kao urednikom. Pobjednik/ca svakog natječaja stječe pravo na objavljivanje knjige u nakladi Algoritma.

Pobjednici prve godine Natječaja, Olja Savičević Ivančević sa zbirkom kratkih priča 'Nasmijati psa' i Marko Pogačar sa zbirkom poezije 'Pijavice nad Santa Cruzom' zbog toga su i svojih ostalih kompetentnosti kooptirani u žiri koji otada u trijumviratu odlučuje o nagradama i nagrađenima.

Sljedeći dobitnici Prozaka bili su: Marijana Ogresta s 'Koliko košta gram', Sonja Gašperov sa 'Cyber ZOO' i, još neobjavljena Antonija Novaković.

Nagradu Na vrh jezika dobili su Ljuba Lozančić za rukopis iz kojega je nastala knjiga 'Slavlje na pučini' te Kristina Kegljen čiju knjigu, kao i knjigu Sandre Obradović, uskoro očekujemo.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi