IZLOŽBA DIZAJNA

Otvoren šesti Dan D

04.07.2015 u 15:36

Bionic
Reading

U petak je u prostorima bivše vojne bolnice u Vlaškoj ulici u Zagrebu otvoreno šesto izdanje Međunarodnog festivala dizajna Dan D

Festival su otvorile Ivana Borovnjak, programska direktorica festivala Dan D i predsjednica Hrvatskog dizajnerskog društva, te veleposlanica Francuske u Hrvatskoj Michèle Boccoz, u ime Rendez-vousa, festivala Francuske u Hrvatskoj koji je partner ovogodišnjeg Dana D.

Na dva kata ulične zgrade bivše Vojne bolnice u Vlaškoj te u unutarnjem dvorištu kompleksa, posjetitelji imaju priliku razgledati niz različitih izložbi: D-izložbu – platformu za predstavljanje natječajem izabranih mladih dizajnera, putujuću izložbu Young Balkan Designers 2015. koja predstavlja produkt-dizajnerske i modne uratke 27 autora iz 7 zemalja Balkana, tematsku izložbu 'Arhiv dizajna' koja predstavlja 'inserte' i djelomične rekonstrukcije izložbi iz proteklih par godina održanih u Hrvatskom dizajnerskom društvu, tematski vezanih za dizajnersko nasljeđe, njegovu interpretaciju i arhiviranje, D-market – prodajnu izložbu hrvatskog i regionalnog dizajna, 7 izložbi dizajnerskih fakulteta iz Hrvatske te Slovenije i BiH, kao i nekoliko gostujućih izložbi.

Sve izložbe na festivalu otvorene su danas do 22 sata. Nakon završetka programa u Vlaškoj, Dan D-ovci sele u Tvornicu kulture, gdje će se održati tradicionalni D-party, na kojem nastupaju zagrebački bend DemeNtronomes, splitski trojac ROLO te DJ Yesh. D-party otvara se u 22.30 i traje do 4 sata ujutro.