poziv filmskim autorima

Otvoren natječaj za sudjelovanje u programu 20. Liburnia Film Festivala

07.02.2022 u 17:40

Bionic
Reading

Autori i producenti dokumentarnih filmova iz Hrvatske pozvani su da prijave svoje filmove na natječaj koji je otvoren od 7. veljače do 20. svibnja 2022. godine

Otvoren je natječaj za sudjelovanje u programu 20. Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 22. do 26. kolovoza u Opatiji.

Autori i producenti dokumentarnih filmova iz Hrvatske pozvani su da prijave svoje filmove na natječaj koji je otvoren od 7. veljače do 20. svibnja 2022. godine.

Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2021. ili 2022. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji. Filmovi u hrvatskoj koprodukciji bit će prihvaćeni ako je Hrvatska najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu.

Prijaviti se može putem online prijavnice na web stranicama festivala, gdje se nalaze i Pravila za prijavu filma.

Liburnia Film Festival najdugovječniji je festival dokumentarnog filma u Hrvatskoj, i jedini koji isključivo prikazuje svjetske, regionalne i hrvatske premijere domaćih autora. Odvija se krajem kolovoza, prvih 13 godina u lučici u Ičićima, a od 2016. godine na ljetnoj pozornici u Opatiji.

U pet festivalskih dana na festivalu se prikazuje selekcija najboljih recentnih dokumentarnih filmova koje bira festivalski selektor Oliver Sertić. U dvije glavne večernje projekcije, filmove redovno prati između 200 i 500 gledatelja. Osim filmskih projekcija, festival uključuje i edukacijski program iz dokumentarnog filma, casestudyje i masterclasse poznatih dokumentarista, koncerte, najavne festivalske projekcije, te turneju najboljih dokumentaraca s prethodnog izdanja u 15 hrvatskih gradova.

Peteročlani međunarodni žiri bira ukupno šest nagrada (najbolji film, režija, montaža, dizajn zvuka, kamera, najbolji regionalni film), dok jednu nagradu bira publika.