'Corto Montonese'

Motovun Film Festival objavio poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu

01.02.2022 u 14:28

Bionic
Reading

Ovogodišnje izdanje Motovun Film Festivala održat će se od 26. do 30. srpnja, unatoč ograničenjima nastalim zbog pandemije

Motovun Film Festival objavio je poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu, za uratke u trajanju od dvadeset minuta koji su ove i prošle godine imali svjetsku premijeru, uz uvjet da je to prvo prikazivanje filma u Hrvatskoj.

Prijave se primaju do 25. svibnja, preko platforme FilmFreeway.com, a selektori programa odabrat će 25 naslova koji će biti prikazani u natjecateljskom programu čiji pobjednik i ove godine ulazi u konkurenciju za Europsku filmsku nagradu i tisuću eura.

Organizatori su objavili i da, u cilju dodatne promocije hrvatskih autorskih snaga te podrške u vrijeme kada nije lako doći do kino publike, festival uvodi još jedno priznanje Corto Montonese rezervirano za domaće autore.

Festival će odabrati najbolji domaći kratki film i ponuditi autoru i producentu otkup prava za ograničeni broj kino-prikazivanja u vrijednosti od pet tisuća kuna.

U konkurenciju za nagradu ulaze svi filmovi hrvatskih producenata i/ili autora, uvršteni u natjecateljski program Motovun Film Festivala.

S ciljem promocije hrvatskih i regionalnih filmova i autora, Motovun Film Festival otvara mogućnost prijave filmova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije, bez naknade za prijavu do 1. svibnja.

Ovogodišnje izdanje Motovun Film Festivala održat će se od 26. do 30. srpnja, unatoč ograničenjima nastalim zbog pandemije kao i prošlih godina uživo s projekcijama na velikim platnima u Motovunu u partnerskim gradovima diljem Hrvatske.

Festival ne prima prijave za filmove u dugometražnim programima, koji se selektiraju na poziv.