Festival traje do 3. lipnja.

Otvoren 11. Festival kulture i prijateljstva između dva grada - '5 dana Zagreba u Sarajevu'

01.06.2022 u 12:36

Bionic
Reading

Sinoć je u sarajevskom Bosankom kulturnom centru, uz brojne uzvanike, svečano otvoren 11. Festival kulture i prijateljstva između dva grada - '5 dana Zagreba u Sarajevu'. U ležernom tonu program je moderirala HRT-ova urednica Vlatka Kolarović, a u ime grada domaćina, 'vrpcu je prerezao' i svečano otvorio Festival, dogradonačelnik Sarajeva Haris Bašić

Nazočnima su se obratio i duo zaslužan za ovu cijelu lijepu priču koja već godinama povezuje dva glavna grada, direktor Udruge Ja BiH Ismet Efendić i umjetnički direktor Festivala Ivica Propadalo, stoji u priopćenju.

Tom je prilikom i otvorena izložba 'Moj svijet slika' svestranog umjetnika Borne Šercara, koji je oduševio publiku svojim glazbenim umijećem sviranja na bocama, kao i fotoizložba 'Zagreb' poznatog hrvatskog putopisca Davora Rostuhara. Za glazbene poslastice pobrinuo se uvijek raspoložen Ante Gelo, uz kojeg su poznate hrvatske balade i hitove otpjevale mlade glazbene nade, Iva Ajduković i Alen Đuras. Uz bogatu programsku lepezu koja objedinjuje sve niše kulture i umjetnosti, Festival traje sve do petka, 3. lipnja.