PUBLIKA IH VOLI

'OtpisaNE' po tekstu Renata Baretića u pola godine proslavile 50. izvedbu

16.04.2018 u 13:53

Bionic
Reading

Predstava 'OtpisaNE' Kazališta Moruzgva i GK Scena 'Gorica', 15. travnja u zagrebačkoj dvorani Vidra proslavila je jubilarnu 50. izvedbu. Predstava je nastala u koprodukciji s Gradskim kazalištem - Scena 'Gorica' prema tekstu Renata Baretića i u režiji Nikole Zavišića

U glavnim su ulogama Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Erna Rudnički i Slavko Sobin.

U svega pola godine od svoje premijere, predstava je oduševila publiku u Zagrebu te na brojnim gostovanjima diljem Hrvatske, što potvrđuje brojka od 15.000 gledatelja u prosjeku svih izvedbi, javljaju iz Kazališta Moruzgva. Umjetnička ravnateljica i jedna od glumica u predstavi, Ecija Ojdanić povodom 50. izvedbe poručuje: 'Naoko se to čini uvijek ista formula, izvrstan tekst, još bolja glumačka ekipa, uigran autorski tim, dobar producentski tim i eto odlične predstave. Međutim uz sve to za ovakav uspjeh od 50 predstava u samo pola godine, treba malo da ti Bog namigne i malo sreće i to se nama dogodilo!' te dodaje kako je jako sretna s uspjehom predstave i kako s nestrpljenjem čeka 100. izvedbu.

  • +3
Predstava OtpisaNE Izvor: Licencirane fotografije/Kazalište Moruzgva / Autor: Kazalište Moruzgva

'OtpisaNE' uz naglašavanje komičnih situacija donose i uvid u priču mladog sirijskog migranta Hassana koji je koji je uslijed neočekivanih okolnosti uletio u životni prostor ksenofobne i razočarane Snježane, njezine poduzetne i pune razumijevanja za bližnje kćeri Hrvojke, te dokone zavodnice u pokušaju, susjede Milke.

Slavko Sobin koji tumači Hassana povodom jubilarne izvedbe kaže kako je ovo prva predstava u kojoj je glumio koja je doživjela ovakav uspjeh u samo pola godine te ističe kako mu je iznimno drago što je predstava tako dobro prihvaćena od strane publike.

Uz Slavka Sobina i Eciju Ojdanić, glumački tim čine i Ksenija Marinković i Erna Rudnički, a obje poručuju kako su im velika čast i zadovoljstvo glumiti s takvim glumcima te su neizmjerno sretne što su dio ovakvog umjetničkog tima. Erna posebno poručuje da želi svim svojim kolegama glumcima ovakav projekt.