TRI KANDIDATA

Otkrivamo tko je u igri za nasljednika Hrvoja Hribara u HAVC-u

12.04.2017 u 15:39

Bionic
Reading

U četvrtak prijepodne Upravni odbor Hrvatskog audiovizualnog centra otvorit će prijave pristigle na natječaj za mjesto ravnatelja HAVC-a, a kako doznaje tportal iz nekoliko izvora, na stolu će ih dočekati tri kuverte s dokumentacijom - aktualnog v.d. ravnatelja Daniela Rafaelića, Arsena Oremovića i jednog zaposlenika HRT-a. Upravni odbor odabrat će ravnatelja nakon razgovora, a rok u kojem to mora napraviti iznosi 45 dana od završetka natječaja

Ravnatelj ili ravnateljica HAVC-a bira se na mandat od četiri godine, a jedan je od uvjeta najmanje pet godina radnog iskustva u audiovizualnim djelatnostima. Interesenti na tu funkciju trebali su poslati svoj program, a natječaj je bio otvoren 15 dana od datuma raspisivanja. Kako doznaje tportal, za tu funkciju prijavilo se troje kandidata.

Svoju prijavu već je ranije bio najavljivao povjesničar Daniel Rafaelić koji nakon ostavke Hrvoja Hribara obnaša dužnost v.d. ravnatelja i koji je u svom kratkom mandatu uspio odblokirati plaćanja te donijeti Financijski plan koji je bio ključan da se izbjegnu pravni problemi te nastavi s isplatama filmskim djelatnicima.

No između njega i ostalih prijavljenih budućeg ravnatelja odabrat će nakon razgovora Upravni odbor koji čine Bruno Kragić, predsjednik, Gabrijela Krmpotić Kos, Ivan Kujundžić, Igor Starčević i Jadranka Hrga.

Pred njih će sa svojim programom doći još i dugogodišnji novinar, kritičar i urednik Večernjeg lista Arsen Oremović. Godine 1999. on je bio direktor Filmskog festivala u Puli, član raznih žirija u području filma i glazbe, a u dva mandata i predsjednik Hrvatskog društva filmskih kritičara te član Programskog vijeća HRT-a.

Iza sebe ima nekoliko filmova na kojima je radio. Lani je premijerno prikazao dokumentarac 'Treći' na temu nogometa, a prije toga zapažen dokumentarac 'U braku sa švicarcem' te kratki igrani film 'Horvatovi'.

Podsjetimo, Hrvoje Hribar podnio je ostavku nakon negativnog nalaza koji je državna revizija dala toj instituciji, a čemu je prethodila i slijedila hajka što su je predvodili ljudi koji su se predstavljali kao članovi braniteljskih udruga.