NAGRADNJAČA

Osvojite ulaznice za koncert Ennija Morriconea!

25.02.2015 u 12:00

Bionic
Reading

Maestro Ennio Morricone nastupit će u sklopu turneje My Life in Music (50 Years of Music – World Tour) 11. travnja u Areni Zagreb, a tportal najbržem čitatelju poklanja dvije ulaznice

Morriconeov dolazak u Zagreb bit će kulturni i društveni događaj s obzirom na maestrov doprinos glazbi i filmu i činjenicu da se radi o najplodonosnijem autoru u povijesti filmske glazbe koji će pred hrvatskom publikom izvesti svoja najveća djela iz karijere koja se proteže kroz pola stoljeća.

Osim rada na špageti vesternima, za što će njegovo ime zauvijek biti sinonim, maestro Morricone doprinio je velikom nizu drugih filmskih žanrova, od komedije, drame, trilera, horora, romansa, pa do umjetničkih i eksploatacijskih filmova. To ga čini jednim od najraznovrsnijih i najsvestranijih umjetnika na svijetu, u čemu vidi i tajnu svog uspjeha.

'Volim se mijenjati, tako da nema opasnosti da ljudima dosadim. Uživam u svim vrstama filmova, pa tako iako se ne smatram ljubiteljem horora, volim djela Darija Argenta i Johna Carpentera', hvali maestro nesebično i druge filmske velikane.

Na europske pozornice vratio se 1. veljače ove godine, nakon gotovo godinu dana pauziranja zbog oporavka od povrede kralježnice.

'Mnogi ljudi pitaju me je li mi ovo zadnja turneja – ali tomu nije tako. Osjećam se odmorno, i inspiriran sam i uzbuđen ovim povratkom nakon duge pauze. Ja stvarno uživam u dirigiranju svoje glazbe za svoju dragu publiku i namjeravam nastaviti dok god oni budu imali želje i strpljenja slušati me', rekao je maestro.

Na pitanje što publika može očekivati na ovoj turneji maestro odgovara: 'Imao sam dosta slobodnog vremena i aktivno sam pripremao program za 2015.-u. Naravno da će sve moje uspješnice biti izvedene, ali bit će i nekoliko zanimljivih iznenađenja. Otkrit ću jedno od njih – povest ću na ovu turneju sa sobom svoju dugogodišnju prijateljicu Dulce Pontes.'

Ennio Moricone je skladao preko 500 skladbi za film i televiziju, i jedini je filmski skladatelj u povijesti koji je primio nagradu Akademije za životno djelo, a osvajač je i Grammyja, pet nagrada BAFTA te tri Zlatna globusa. Glazba iz filma 'The Good, The Bad and The Ugly' drži drugo mjesto na top 200 filmskih soundtracka svih vremena!

Dobitnica dvije ulaznice je Aida Androšević.

Dobitnik drugog kruga je Dejan Erceg