NAGRADNJAČA

Osvojite knjigu 'Velika kuća'

20.04.2012 u 12:29

Bionic
Reading

Profil vam predstavlja knjigu 'Velika kuća', novi roman autorice hita 'Povijest ljubavi' Nicole Krauss. Ovo je roman o dugoj pustolovini nevjerojatnog pisaćeg stola, koji kroz dvadeseto stoljeće putuje od jednog vlasnika do drugog. Ovo je također roman o ljubavi, progonstvu, oskvrnućima rata i iscjeliteljskoj snazi jezika. A mi smo za svoje čitatelje pripremili tri primjerka romana!

Osamljena američka spisateljica provela je dvadeset pet godina pišući za stolom naslijeđenim od mladog pjesnika koji je nestao u rukama Pinochetove tajne policije. Jednog dana djevojka, koja tvrdi da je pjesnikova kći, dolazi uzeti stol, potpuno pomutivši spisateljičin život. S druge strane oceana, u zelenom predgrađu Londona, muškarac koji se brine za svoju teško bolesnu ženu među njezinim papirima nalazi uvojak kose koji mu otkriva strašnu tajnu. Trgovac antikvitetima u Jeruzalemu polako sastavlja dijelove očeve radne sobe, koju su nacisti opljačkali u Budimpešti 1944. godine. Sve ove naoko nepovezane priče vezuje stol s mnogo ladica koji postaje metaforom za život sam…

Nicole Kraus rođena je 1974. g. u New Yorku. Njezin prvi roman, 'Man Walks Into a Room', Los Angeles Times proglasio je knjigom godine. Objavljivala je prozu u The New Yorkeru, Esquireu i godišnjoj antologiji Best American Short Stories. Njezin drugi roman, 'Povijest ljubavi', preveden je na više od 30 jezika i postao je međunarodni bestseler. Nicole Krauss živi u New Yorku.

Knjigu su osvojili:

Tomislav Završki
Ines Tomašić
Božidar Nikša Tarabić

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.