HUMANITARNA AKCIJA

Osječki HNK pomaže ljudima iz Sisačko-moslavačke pogođenima potresom

08.01.2021 u 15:08

Bionic
Reading

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku organizira humanitarnu akciju za potresom pogođene stanovnike Sisačko-moslavačke županije

'Čovjek je nemoćan pred ljudskim stradanjima izazvanim elementarnim nepogodama. Ne postoji način da ih predvidimo ili spriječimo, ali zato postoji način da ublažimo boli i patnje ljudi koji su u trenu ostali bez krova nad glavom i bez onoga osnovnog što je čovjeku potrebno za život. Sve je nadoknadivo, ako su ljudski životi spašeni. Sve materijalno možemo zajedničkim snagama prikupiti, srušeno obnoviti i ljudima bez domova ponovno podići kuće', kažu iz osječkog HNK.

Nošeni tom mišlju uprava i djelatnici odlučili su, dodaju, unatoč teškoj situaciji u kojoj se kultura i sama sada nalazi, prihod od četiri programa (dvije predstave i dva koncerta), koje imaju u siječnju, uplatiti za potresom pogođene stanovnike Sisačko-moslavačke županije.

Riječ je o predstavi, komediji 'Žene u crvenom', o izvedbama 9. i 11. siječnja, te o Humanitarnom koncertu za sisačko-moslavačku županiju 14. i 15. siječnja. Jednu izvedbu koncerta prenosit će uživo na službenom kanalu na YouTubeu te na svome Facebooku.

'Pozivamo sve ljude dobre volje da se odazovu akciji i sami pridonesu pomoći kupnjom ulaznice od 50 kuna na Blagajni HNK u Osijeku 031/220-749 ili online na www.hnk-osijek.hr/ulaznice', poručuju.

Zbog humanitarnog karaktera programa, napominju, u prodaji je neograničen broj ulaznica, no zbog trenutne situacije s pandemijom koronavirusa u kazalište će i dalje moći primiti samo prvih 50 kupaca koji će o tome biti obaviješteni ili na blagajni HNK u Osijeku ili na e-mail.

Klikni na poveznicu https://hnk-osijek.hr/ulaznice/ i kupi ulaznicu! Sav prihod od prodaje bit će doniran za potresom...

Posted by Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku on Thursday, January 7, 2021

'Ukoliko, zbog trenutačne epidemiološke situacije i ograničenog broja gledatelja, ne budete u mogućnosti doći na predstavu za koju ste otkupili ulaznice moguće je iskoristiti te ulaznice za bilo koju predstavu istog cjenovnog ranga, tekućeg repertoara HNK u Osijeku do 30. lipnja 2021. godine uz predočenje istih', kažu iz kazališta.

Humanitarni ciklus izvedbi započeli su Novogodišnjim koncertom 30. prosinca, čiji će cjelokupni prihod, zajedno s prihodom od navedenih predstava, uplatiti na službeni žiro račun Vlade za pomoć nastradalima.