PROŠLA SEZONA

Osječke dječje predstave pogledalo čak 63 tisuće klinaca

09.01.2014 u 14:10

Bionic
Reading

Predstave Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Osijek prošlogodišnje kazališne sezone vidjelo je gotovo 63.000 gledatelja u Osijeku i drugim dijelovima Hrvatske te na gostovanjima u brojnim državama.

Ravnateljica osječkoga Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića izvijestila je kako su lani izvedene 332 predstave što u Osijeku, na gostovanjima te raznim festivalima, među kojima je najviše izvođena predstava "Grga Čvarak", čak 60 puta.

Na raznim gostovanjima odigrano je 118 predstava, koje je vidjelo gotovo 18 000 posjetitelja, izjavila je Hini ravnateljica Mesarić.

Istaknula je kako je unatoč teškim financijskim vremenima, prošle godine osječko Dječje kazalište imalo pet premijernih predstava i nekoliko obnova starih predstava.

Uz brojne druge nagrade osječkim je kazalištarcima posebno draga nagrada za najbolju scensku prilagodbu za predstavu 'Grga Čvarak', te organizacija 24. susreta lutkara i lutkarskih kazališta na kojemu je sudjelovao 300 sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Tradicija lutkarstva u Osijeku počela je 1958. godine.

Uz niz kazališnih dječjih predstava u osječkom Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića odvijaju se svakodnevno zanimljivi brojni drugi kulturni sadržaji namijenjeni najmlađima, među kojima su razne radionice i druženja, rekla je ravnateljica Jasminka Mesarić.